Любомльським безробітним розповіли про ризики “тіньової” зайнятості

10.02.2019 / Новини

Згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується.

Але  чимало громадян  останнім часом усе частіше стикаються з таким негативним явищем, як “тіньова” зайнятістю.

З метою підвищення обізнаності безробітних щодо переваг легальної зайнятості та застереження від проявів шахрайства при працевлаштуванні, в Любомльська районна філія Волинського обласного центру зайнятості спільно з представниками ГО “Волинські перспективи” відбувся інформаційний семінар на тему: “Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці”, – інформує прес-служба установи.

Зустріч проводилася з метою підвищення рівня проінформованості населення про причини торгівлі людьми та про те, яким чином убезпечити себе від потрапляння до танет торгівців людьми, що є важливим в попередженні поширенні цього явища.

В ході семінару, присутні дізналися про міфи та стереотипи поняття “торгівля людьми”, причини, форми та ознаки торгівлі людьми, яке охоплює широке коло соціальних явищ.

Також шукачам роботи було запропоновано переглянути тематичні відеоролики аби зрозуміти гостроту даної проблеми. Предметом торгівлі може бути будь-яка особа незалежно від статі та віку: чоловіки – з метою експлуатації в праці, діти – з метою використання у жебрацтві, жінки – для сексуального рабства, будь-які особи – для вилучення і трансплантації органів.

Учаснкии заходу отримали довідково-інформаційні листівки та відповіді на задані ними запитання.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*