Любомльських лісівників вчили, як діяти у надзвичайних ситуаціях (ФОТО)

07.06.2018 / Новини

Як поводитись, правильно і швидко реагувати, кого і як повідомляти – такі дії відпрацьовували під час показового спеціального навчання, що відбулось на території ДП “Любомльський лісгосп”на тему.

Участь у навчанні взяли колектив держлісгоспу на чолі з директором ДП “Любомльський лісгосп” Володимиром Туревичем, відповідальні працівники з питань цивільного захисту – головний лісничий ДП “Прибузький лісгосп”, Любомльська філія ПрАТ “Волиньобленерго”, ТМО Любомльського і Шацького районів, Філія “Любомльський автодор”, КП “Любомльське ЖКГ”, – інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ

Як інформували організатори, навчання має на меті не лише спробувати на практиці реальність плану реагування в умовах надзвичайних ситуацій та дій ліквідації наслідків, а й перевірити укомплектованість аварійно-відновлювальних формувань особовим складом, технічними засобами, табельним устаткуванням та оснащенням.

Зокрема, про користь, важливість та необхідність проведення таких заходів розповів завідувач Ковельського навчально-консультаційного пункту навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області Володимир Ващук:

– Подібні навчання проводяться періодично у різних установах, організаціях, де працює понад 50 осіб. У кожній установі своя специфіка роботи, тому відпрацювання плану реагування на надзвичайні ситуації у кожного зі своїми особливостями. За підсумками навчання вносяться корективи до плану реагування. Коли людина навчена діяти в тій чи іншій загрозливій ситуації – на підприємстві, чи у побуті – це вже успіх. Впевнений, що багато хто почерпне інформацію і для себе особисто. Адже зараз – літо – пік дитячого травматизму. Сумна цифра: щорічно в Україні гине 25 тисяч людей через безвідповідальність, халатність, хтось чогось не знав, чомусь не навчився. Найперше, що потрібно в умовах надзвичайної ситуації – не впадати в паніку, не розгублюватись. Саме такі навчання, де відпрацьовуються усі можливі дії ліквідації, дають можливість набути практику і знати що робити. Важливо – продумувати ситуації, чітко розміщувати план евакуації, напрямки конкретизувати, куди в яке місце іти, щоб покинути приміщення. Відповідальним працівникам формувань підприємства постійно перевіряти наявність та справність усіх необхідних засобів захисту.

Так, імітуючи відповідну ситуацію, були озвучені ввідні: повідомлення про штормове попередження, несприятливі погодні умови з небезпечними метеорологічними явищами; в адміністративному приміщенні підприємства виявлено підозрілий предмет з характерними вибухонебезпечними ознаками; після урагану при обриві високовольтної електролінії виникло загоряння сухої трави, що може призвести до лісової пожежі; в гаражі автоколони сталося замикання електропроводки, виникла пожежа.

Після оголошення кожної із ввідних учасники навчання та відповідні рятувальні ланки підприємства відпрацьовували дії реагування та захисту: здійснити виклик потрібної служби, організувати евакуацію, обмежити доступ сторонніх осіб до місця небезпеки, зустріти працівників відповідного підрозділу та вказати їм шлях, надавати першу медичну допомогу постраждалому, користуватись вогнегасником та гасити вогонь.

Разом із тим здійснювалась перевірка технічного оснащення для ліквідації пожежі у ДП “Любомльський лісгосп”, на підприємстві є власний пожежний автомобіль, необхідний інвентар, працює два водії пожежного автомобіля та 5 спостерігачів пожежних.

Рятувальники продемонстрували оперативність виїзду, швидкість та чіткість робіт.

За інсценізацією, сталося замикання електромережі, через що відбулося загорання. Чергові підрозділу евакуювали потерпілого, була надана перша медична допомога. Також провідний фахівець Любомльського РВ ДСНС Богдан Денисюк на практиці показав процес гасіння пожежі, учасники спробували користуватися вогнегасником, а також ознайомив із обладнанням пожежного автомобіля.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*