Любомльські випускники підкорили вершини Карпат (ФОТО)

16.06.2018 / Новини

У Любомльській ЗОШ І-ІІІст.№2 стало доброю традицією: після здачі державної підсумкової атестації учнями 9-их класів вирушати у подорож.

Не став винятком і нинішній рік. Ще заздалегідь випускники обрали маршрут Закарпаття – Мукачево – Ужгород.

Коли останній іспит був подоланий, школярі у супроводі вчителів і батьків розпочали свою триденну мандрівку, – інформує сайт навчального закладу.

Дорога була довгою, але надзвичайно цікавою. Око милували і ніжні ялини, і столітні буки, стрункі смереки та інші дерева, притаманні гірській місцевості.

Маршрут кликав вперед і школярі долали його, отримуючи все нові і нові враження. Піднявшись на перевал, відвідали чудовий водоспад з надзвичайно холодною водою.

Пізніше піднімались до мисливського будинку Шенборнів з незвичайними химерними задумами. У ньому 12 дверей, як місяців у році, 52 димарі, як тижнів у році, 365 вікон, як днів у році. Неподалік від нього знаходиться чималий ставок, щоб будинок відбивався у плесі (задум), а далі джерело з цілющою водою.

Другий день був незвичайний. Він розпочався із екскурсії до мукачівського замку “Паланок” із вражаючою історією.

Коли піднялись до найвищої його частини, де височіє, знімаючись у небо символ угрів, орел, і майорить український стяг, у такій піднесеній атмосфері випускники отримали свідоцтво про базову загальну середню освіту. І тут неймовірне. До свята долучилися митці – музики, які приїхали віддати шану давньому замку. І наші випускники закружляли у танці.

А нас уже чекав Ужгородський замок з цікавою історією, Музей архітектури під відкритим небом, прогулянка липовою алеєю, що є набережною річки Уж, екскурсія старовинним містом.

А третього дня освіжалися і засмагали у термальних купальнях під відкритим небом у Косино.

 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*