Любомльські та шацькі школярі отримали від лісівників району заслужені нагороди

06.09.2017 / Новини

Вже традиційно у ці першовересневі дні волинські лісівники ідуть у підшефні навчальні заклади.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Адже державні лісогосподарські підприємства та школи єднає давня дружба: вчителі й учні допомагають створювати лісові насадження, доглядати і берегти їх від засмічення та пожеж.

Першого дня осені традиційно урожаї-подарунки збирали у школах Любомльського р-ну: за свої, у творчих трудах проявлені таланти, школярі від лісівників Любомльського держлісгоспу отримали заслужені нагороди.

Серед клопотів та завдань щороку у лісовій галузі виокремлюється місце та час на проведення учнівських конкурсів. Вони націлені на виявлення творчих дітей, виховання любові та поваги до лісу, бережливого ставлення до навколишнього середовища, розуміння праці лісівника та ближчого знайомства і пізнання юними роботи у лісовому господарстві. У підсумку і свої таланти, і працьовитість, і небайдужість показали учні районних шкіл, спочатку взявши участь у районному, а потім в обласному етапах і непогано себе зарекомендували.

Вперше цього року відбувся конкурс серед учнівської молоді на кращий проект дендрологічного парку, скверу чи пам’ятної алеї. Була нагода продемонструвати, які місця хотіли б оновити і як саме бачать територію для озеленення, спробувати себе у ролі такого популярного сьогодні ландшафтного дизайнера. Хорошу оцінку в області здобуло Куснищанське учнівське лісництво, яке діє при районному будинку школяра.

Група вихованців старших класів та їхній керівник Петро Антонюк створили проект «Озеленення пам’ятної алеї меморіалу воїнам Великої вітчизняної війни, які загинули, визволяючи село Куснище». Як нагороду отримали грамоти від обласної організації Товариства лісівників України, Любомльського держлісгоспу, грошову премію та, сподіваємось, наснагу на подальші здобутки.

Молодші природолюби цього ж шкільного лісництва взяли участь у лісівничо-профільному конкурсі малюнків на тему: «Охорона праці та безпека виконання робіт у лісовій галузі очима дітей». У районному етапі були відзначені роботи Наталії Пушкін та Вікторії Романюк.

Завітавши до призерів Куснищанської школи на урочисту лінійку, зі святом Першого дзвоника привітав інженер лісових культур ДП «Любомльське ЛГ» Іван Каліщук та вручив подарунки.

Є переможці і у традиційному конкурсі творів та малюнків на тему «Людина і ліс». У районі відзначені за малюнки та нагороджені подарунками учениці початкових класів Головненської школи: Ольга Оксентюк, Вікторія Верещук, Уляна Задерей. Від лісгоспу має відзнаку за твір семикласниця із с. Полапи – Анна Водько. А також у День знань отримали цінні призи та грамоти учениці Любомльської ЗОШ №2, які посіли призові місця в обласному етапі.

Так, І-ше місце здобула Анастасія Мохнюк за малюнок «В гармонії з природою», ІІ-ге – Мирослава Маслянка за твір «Капосник».

– Нагородження – дуже приємні миті, тому запрошуємо усіх до дружби з природою і навколишнім світом, – звертаються до дітей і їх батьків лісівники. – Приєднуйтесь та активно беріть участь наших турнірах. Конкурси проводитимуться щороку, про них будемо повідомляти. Ліс – краса, досконалість, натхнення.

В обласному конкурсі на кращий малюнок на тему «Охорона праці та безпека виконання робіт у лісовій галузі очима дітей» перемогла учениця НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія смт Шацьк» Ірина Дунець (ДП «Шацьке УДЛГ»). Їй на урочистій лінійці першого дзвоника грамоту і грошову премію у розмірі 1000 грн вручив лісничий Шацького лісництва ДП «Шацьке УДЛГ» Віктор Мелюх.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*