Любомльські лісівники борються зі сміттям (ФОТО)

13.07.2017 / Новини

Коли у великих містах вщент наповнюють сміттєві баки так, що аж непотріб блокує прохід на тротуарах, то мешканці менших провінційних, сільських місцевостей знаходять інше місце для побутових відходів – головне, щоб подалі від дому – навколишній ліс.

Поблизу кіщів з суницями – гори сміття. Хтось вирішив так «прилаштувати» те, що не потрібне їм у господі, – інформують у Любомльському лісгоспі.

“Дуже прикро, коли ідеш лісом і виявляєш, що знову хтось вивіз нову купу сміття. Навколо природа, так гарно, а тут… Ми ж мусимо наводити порядок, стараємося прибирати. Часто емоції переповнюють – як викликати совість у громадян? Я завжди наголошую майстрам лісу: побачив – прибери! Може той, хто викинув, буде ще раз проїжджати біля цього місця і йому стане соромно за свій вчинок, коли побачить, що хтось прибрав після нього”, – коментує з цього приводу лісничий Головнянського лісництва Сергій Бліндарук.

“У лісництвах періодично проводяться акції із прибирання лісових масивів, залучаючи школярів навколишніх сіл. Проблема сміттєвого хаосу – глобальна. Лісівники ж відчайдушно боряться із цим. У місцях, де встановлені бесідки – малі та великі рекраційні пункти – є ями для сміття та смітники. Для пробудження свідомості – встановлено чимало аншлагів із закликами – «Прибери після себе», «Залиши ліс чистим», або ж наглядна агітація про шкідливість побутових відходів. Викидання сміття у лісі – лісопорушення, яке карається адміністративним стягненням. Але такі порушники діють обачно і впіймати їх на гарячому вдається рідко. На сьогодні у ДП «Любомльський лісгосп» зафіксовано 5 вчинків засміченості лісових масивів, сплачено 2125 грн. за відшкодування збитків, нанесених лісовому господарству. Не втомлюємось закликати – бережіть ліс – свою другу домівку”, – наголосив лісничий.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*