Любомльські АТОвці зацікавилися роботою в аграрному секторі

13.02.2017 / Новини

Днями в Любомльському районному центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для демобілізованих військовослужбовців в рамках «Клубу учасників АТО» за участю голови громадської організації «Спілка учасників АТО» Олександра Лисенка.

Про це інформує Волинський обласний центр зайнятості.

Голова громадської організації учасників АТО поділився з присутніми враженнями від міжнародного агрофоруму «Аграрії – потенціал України. Вектор на експорт», який відбувся на базі інтеграційного центру в селі Замлиння Любомльського району.

Форум об’єднав учасників АТО з усієї Волині, що мають певні навички в агросфері та зацікавлені й надалі працювати в аграрному бізнесі. Їх навчали веденню успішного агробізнесу в сучасних реаліях.

“Є можливість, скооперувавшись, створити сільгоспкооператив та займатися одним видом сільськогосподарської діяльності – розводити рибу, домашню птицю, вирощувати зернові, полуницю тощо. Прикладом може слугувати кооператив з Іваничівского району, що виграв європейський грант і придбав техніку, офіс та сучасну теплицю. Існують програми підтримки сільгоспвиробника, завдяки яким можна отримати безкоштовні саджанці, розсаду культур. Прибутковою є заготівля ягід, грибів, лікарських рослин, кукурудзи, полуниці”, – запропонував Олександр Лисенко.

Учасники семінару, а це, в основному, жителі сільської місцевості, жваво обговорювали ідею створення сільгоспкооперативу, ділилися своїм баченням щодо вибору виду діяльності. Зацікавлення викликала можливість заготівлі ягід, грибів, полуниці, що є актуальним в районі.

Заступник директора центру зайнятості Світлана Васейко ознайомила присутніх з станом ринку праці району та послугами служби зайнятості, а саме можливістю здобути актуальну на ринку праці професію, або підвищити кваліфікації за набутою професією для пришвидшення працевлаштування.

Ті, хто зацікавився веденням сільського господарства, можуть відвідати семінари «Зимової агрошколи», де сільгоспвиробники-практики дадуть слушні поради з ведення агробізнесу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*