Любомльське бюро правової допомоги підбило підсумки за перший місяць роботи

11.10.2016 / Новини

Уже минув місяць, як на Любомльщині розпочав свою роботу структурний підрозділ Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної первинної правової допомоги. Звернувшись до фахівців бюро, кожен зможе отримати безкоштовні юридичні консультації та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції.

Всього з початку роботи у Любомльське бюро правової допомоги звернулося 98 мешканців району, які отримали фахові юридичні консультації. Працівники бюро видали 6 доручень, з яких два на представництво інтересів в суду та чотири на складання позовних заяв до суду.

Окрім того, фахівці новоствореного бюро кожного дня роблять все можливе для якомога ефективнішого поширення інформації про право українців на безоплатну правову допомогу та про їх діяльність у районі. З початку діяльності Любомльського бюро правової допомоги фахівці-юристи провели 14 інформаційних та комунікативних заходів.

Основними завданнями, які виконує бюро правової допомоги, є правопросвітництво, надання безоплатної первинної правової допомоги (тобто правової інформації та консультацій), забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів в суді) та забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

На практиці це означає, що кожен, хто звертається до бюро за юридичною консультацією, її отримує. Крім того, клієнти мають змогу через бюро отримати доступ й до адвокатських послуг – якщо це необхідно та у випадку належності до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Також фахівці бюро за потреби можуть представляти інтереси таких осіб у суді за окремими видами спорів.

Як зазначив міністр юстиції Павло Петренко, бюро правової допомоги – це нові структурні підрозділи Мін’юсту, які прийшли на заміну застарілим радянським управлінням юстиції. Їхні співробітники допомагатимуть усім, хто до них звернеться: навіть якщо людина не має права на безоплатного адвоката, навіть якщо громадянин прийшов з питанням, яке не стосується юридичного захисту, необхідно вислухати кожного і максимально допомогти.

«Основна філософія роботи новостворених бюро ‒ зміна ставлення до людей. На жаль, українці не знають і 10% своїх прав, і багато хто цим користується. Тому нам потрібно посилювати правову спроможність громадян», – переконаний міністр Павло Петренко.

Нагадаємо, що любомльське бюро правової допомоги Володимир-Волинського МЦ з надання БВПД знаходиться за адресою м. Любомль, вул. Б.Хмельницького, 12, тел. (3377) 2 -45-43.

E-mail: lyubomlske_buro@urk.net

Режим роботи: пн.-пт: 9.00-18.00, сб, нд. – вихідний

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*