Любомльська РДА оприлюднила «земельні» розпорядження, видані у першій декаді лютого

24.02.2018 / Новини

Загалом за цей період було видано 18 документів.

У 7 з них йдеться про надання дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) в межах Вишнівської, Заболоттівської, Штунської сільських рад.

При цьому заявникам рекомендовано замовити у будь-якій землевпорядній організації, яка має ліцензію на виконання таких робіт, технічну документацію, яку потім подати на затвердження в райдержадміністрацію.

Дев’ять розпоряджень стосуються затвердження технічної документації із землеустрою. Загалом йдеться про 26 ділянок загальною площею 17,6171 га на території Запільської, Бірківської, Заболоттівської, Штунської, Куснищанської сільських рад. Заявникам ще належить зареєструвати права власності на земельні ділянки виконувати обов’язки їх власника ділянок відповідно згідно з вимогами Земельного кодексу України.

Ще два документи — про передачу в оренду землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на період до витребування власниками сертифікатів на право на земельну частку (пай), але не більше ніж на 15 років.

Землю для цих потреб орендуватиме на території Штунської (3 ділянки, 8,7815 га) і Полапівської (1 ділянка, 43,2688 га) сільських рад фермерське господарство «Салман». Щодо орендної плати, то протягом перших трьох років вона становитиме 3 відсотки від нормативної грошової оцінки, у наступні 12 — 5 відсотків.

Разом з тим керівництву фермерського господарства належить протягом місяця укласти договори оренди на невитребувані паї з райдержадміністрацією та зареєструвати їх в установленому порядку, а також сумлінно виконувати обов’язки землекористувача та орендаря згідно законодавства.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*