Любомльська РДА оприлюднила «земельні» розпорядження третьої декади лютого

11.03.2018 / Новини

Загалом за цей період було видано 15 документів.

У 7 з них йдеться про надання дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) в межах Радехівської, Гущанської, Ладинської, Полапівської, Олеської сільських рад.

При цьому заявникам рекомендовано замовити у будь-якій землевпорядній організації, яка має ліцензію на виконання таких робіт, технічну документацію, яку потім подати на затвердження в райдержадміністрацію.

Три розпорядження стосуються затвердження технічної документації із землеустрою. Загалом йдеться про 8 ділянок загальною площею 6,903 га на території Головненської селищної і Бірківської сільської рад. Заявникам ще належить зареєструвати права власності на земельні ділянки виконувати обов’язки їх власника ділянок відповідно згідно з вимогами Земельного кодексу України.

Ще у чотирьох документах йдеться про внесення змін до договору оренди невитребуваних паїв. Йдеться про землю на території Головненської селищної і Ладинської сільської рад, яку свого часу взяло в оренду ТзОВ «П’ятидні». Справа у тім, що частина паїв (53 ділянки загальною площею 60) непридатні гектарів для обробітку, відтак, підприємство відмовляється від їх оренди.

Тим часом, розпорядженням РДА 7,7513 га, що належать до невитребуваних паїв на території Вишнівської сільської ради, передано в оренду ТзОВ «Волинь-Агро» для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на період до витребування власниками сертифікатів на право на земельну частку (пай), але не більше ніж на 15 років. Щодо орендної плати, то протягом перших трьох років вона становитиме 3 відсотки від нормативної грошової оцінки, у наступні 12 — 5 відсотків.

Разом з тим керівництву підприємства належить протягом місяця укласти договори оренди на невитребувані паї з райдержадміністрацією та зареєструвати їх в установленому порядку, а також сумлінно виконувати обов’язки землекористувача та орендаря згідно законодавства.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*