Любомльчани зустрілися з нардепом у незвичному форматі

05.07.2016 / Новини

В незвичному форматі у Любомлі відбулася зустріч народного депутата України по 19 виборчому окрузі Ігоря Гузя з підприємцями та представниками бізнес-структур нашого краю.

Про це пише видання “Наше життя”.

Під час невимушеного спілкування присутні порушили багато проблем, з якими стикаються під час діяльності. Деякі з них носять загальнодержавний характер, деякі мають місцеві особливості.

Найбільше турбувало любомльчан впровадження реформ в державі. Адже це позначається на житті звичайних українців.

Підприємці нарікають на стан доріг: “Колись всі власники транспортних засобів платили відповідний податок. Його відмінили. Точніше вклали у вартість пального. І це правильно. Чому дядько, який має газона і виїжджає ним раз у рік, повинен платити дві-три тисячі гривень податку. А так чим більше заправляєш автомобіль, тим більше сплачуєш транспортного податку”.

Ще більшу дискусію викликала тема перебування в Україні автівок на польській реєстрації. Одні вважають, що його слід збільшити до одного місяця, інші висловлюють думку про здешевлення процедури розмитнення та постановки на тимчасовий облік.

“Черги кілометрові, щоб їх проїхати треба платити ще більше, ніж колись” – бідкаються любомльчани. Куди дивляться правоохоронці?

“Таке враження, що після реформування міліції/поліції в районі її взагалі немає. Чим вони займаються взагалі не зрозуміло” – каже Василь Богуш.

“Коли влада перестане імітувати, що вона щось робить і почне реально працювати” – додає Роман Строцюк.

Ігор Гузь намагався приділити максимум уваги відповідям на кожне запитання, але попередив, що вирішення від нього особисто не залежатиме. Однак, всі запитання він підготує, направить у відповідні інстанції та триматиме на контролі.

Нардеп попросив, щоб громада не мовчала, а відстоювала свої права. Це в першу чергу стосується місцевих питань та багатьох озвучених проблем: діяльності митниці, поліції, податкової, оплати послуг за енергопостачання, забезпечення населення скрапленим газом.

Ігор Гузь запевнив, що подібні зустрічі проводитимуться щоквартально. Тому наскільки вдалося просунутися у вирішенні озвучених нині питань поінформує наступного разу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*