Любомльчани зустрічають новорічні свята зі звалищами сміття під оселями

02.01.2017 / Новини, Статті

У Любомлі місцеві жителі нарікають, що зустрічатимуть Різдво зі сміттям попід вікнами будинків. Комунальники не вивозять його звідти кілька тижнів. Із баків відходи порозносив по навколишній території вітер та бездомні тварини. 

Люди кажуть, що якби регулярно вивозили непотріб, то не було б такої ситуації.

Ще влітку мешканці будівельних комплексів (відомих любомльчанам як ДОСи) скаржилися на страшенний сморід від сміття, що розпарювалося під сонцем. Тоді громадяни зазначали, що урни могли не вичищати місяцями. Під впливом різних чинників все потрапляло в людські садки та квітники. А вони ж регулярно сплачують збір за послуги.

Читайте також: Сміттєвоз “халтурить” або чому сміття в Любомлі вивозять лише на папері

Тоді мер міста Роман Ющук пообіцяв журналістам розібратися в ситуації й забезпечити належне виконання робіт комунальниками. Однак за кілька місяців картина так і не змінилась.

Фото території влітку

img_3380 img_3423

Тепер вітер порозкидав поліетилен та папір на площу кількох соток. Решту тварини порозгрібали й, якби не було хоча б захисної сітки навколо ділянки з урнами, то напевно теж би порозносили його далеко.

img_4709img_4711img_4713img_4715img_4720img_4723

Через 200 метрів ще одна територія, загачена різного роду відходами. Навіть звалищами деревини. Тут орудує чимало котів та собак.

“Ось в такому “святковому” стані зустріли Новий рік. Невже хоч на свята не можна було прибрати?! – обурюється одна з жительок прилеглих багатоповерхівок, що саме виносила непотріб. – Сюди зносять сміття з вулиць Коновальця, Кірова, 1-го Травня. Навіть машинами привозять здалеку. Купи гілля лежать тут ще з літа, зараз додалися обрубки хвойних дерев. Чого б не забрати це в котельню якоїсь міської установи?”

Жінка запевняє, що жителі навколишніх осель зносять сюди й попіл зі своїх опалювальних споруд. Його купи знаходяться тут вже понад рік.

“Якщо такий вид відходів не повинні вивозити, то нехай хоча б табличку про заборону залишати його тут повісять, – додає вона. – Нам треба та дезсанітарія?! Сміття гниє тижнями, в тому всьому порпаються кури, коти та собаки. А потім по під’їздах бігають, діти руками їх чіпають. А колись… то взагалі півроку могли не прибирати комунальники. Зараз то хоч разів три за той період виконають нормально роботу”.

Жителі сподіваються, що до Різдва (прочитавши цю статтю) сміття таки приберуть відповідні служби.

img_4744img_4754img_4742img_4753img_4751

1 Коментар Любомльчани зустрічають новорічні свята зі звалищами сміття під оселями

  1. Це не міська рада, не комунальщики винні в цьому а самі люди, багатоповерхівок і всі інші які викидають весь хлам і непотріб

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*