Любомльчанам нагадують про строкову військову службу

23.09.2016 / Новини

Любомльський об’єднаний районний військовий комісаріат нагадує громадянам району.

Указом Президента України «Про чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році» оголошено призов на строкову військову службу в жовтні – листопаді 2016 року громадян України, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27 років та не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову службу.

Переваги строкової військової служби:

Указом Президента України №744 від 24.09.2014р. оголошене унеможливлення залучення військовослужбовців строкової служби до виконання завдань в зоні АТО.

Пакет соціальних пільг військовослужбовцям строкової служби, який доповнився Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду»  – за військовослужбовцями строкової служби на період служби зберігається робоче місце та виплачується середньомісячна заробітна плата.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України  строковикам виплачується грошова допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат, що становить з травня 2016 року 2900 гривень (1450 х 2). Надання можливості залишення на військовій службі шляхом підписання контракту, в тому числі короткострокового строком на шість місяців. Отримання за короткий термін різноманітних спеціальностей, які завжди знадобляться в цивільному житті, набуття цінного життєвого досвіду, загартування здоров’я, самостійності та змужнілості.
Разом з тим повідомляємо, що громадяни призовного віку (з 18 років) також в добровільному порядку можуть бути прийняті на військову службу за контрактом.

Згідно ч.8 ст.15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» після набрання чинності Указом Президента України щодо проведення чергового призову:

– призовники, яким надійшла повістка районного військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці;

– у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову;

За ухилення від призову на строкову військову службу особа несе кримінальну відповідальність за ст.335 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років.
Указ Президента України щодо призову на строку військову службу восени 2016 року почав діяти з 01 вересня 2016 року. У відповідності до вимог Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» громадяни України, які призиваються на строкову військову службу проходять обов’язковий медичний огляд.

В зв’язку з цим Любомльський об’єднаний районний військовий комісаріат викликає усіх громадян віком від 18-ти до 27-ми років, які перебувають на обліку призовників в Любомльському об’єднаному районному військовому комісаріаті та підлягають призову на строкову військову службу.

Зазначені громадяни повинні з’явитися до 1-го жовтня 2016 року на призовну за адресою вул. Незалежності, 45, м. Любомль для проходження медичного огляду або подання відповідних документів, які надають (підтверджують) право на відстрочку від призову на строкову військову службу.

Джерело: сайт Любомльської райдержадміністрації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*