Любомльчанам нагадали за яких умов діти можуть перетнути кордон

08.06.2016 / Новини

В зв’язку з настанням літнього туристичного сезону значно зросла кількість перетинання державного кордону в пунктах пропуску дітьми.

Це пов’язано з тим, що батьки відправляють своїх дітей на відпочинок на курорти за межі території України.

Про це інформує сайт Любомльської райдержадміністрації.

Влітку значно збільшується кількість випадків відмов в перетині державного кордону в пунктах пропуску дітям. Як результат цього, виникнення конфліктних ситуацій, надходження скарг, невдоволення діями прикордонників, втрата коштів та часу, подорожуючими.

“Основними причинами відмов у пропуску є відсутність доручень від батьків, які потрібні у випадку, коли дитину супроводжує лише один з батьків або уповноважена ним особа. Крім того, серед причин не пропуску є недійсні документи для закордонних поїздок, відсутність документів на право перетинання кордону, відсутність фотокартки дітей в документах батьків, закінчення терміну дії паспорта, технічна несправність документа.
У пунктах пропуску для автомобільного сполучення прикордонний контроль організованих (туристичних) груп пасажирів здійснюється в пріоритетному порядку на окремих смугах руху -йдеться у повідомленні.

З повним переліком документів та процедур можна ознайомитися тут.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*