Любомльчанам нагадали про пожежну безпеку під час відпочинку у парку (ФОТО)

15.09.2017 / Новини

14-го вересня співробітники Любомльського районного відділу Управління ДСНС України у Волинській області провели профілактичні відпрацювання у парковій зоні міста Любомля.

Про це повідомляють у прес-службі волинських вогнеборців.

Відвідувачам парку рятувальники розповіли про негативні наслідки необережного поводження з вогнем на відкритій місцевості та на території зелених насаджень.

Рятувальники зазначили, що ризики стосуються не тільки збереження екосистем від вогню, а й, насамперед, охорони життя та здоров’я людей від шкідливого впливу продуктів горіння.

 

Фахівці Служби порятунку закликали жителів міста відмовитись від спалювання сухої трави, інших рослинних залишків та сміття та нагадали, що за самовільне випалювання сухої рослинності або сміття передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Фахівці ДСНС пояснили громадянам, що багаття під час відпочинку на природі дозволено розкладати виключно у межах спеціально відведених місць, крім того, заборонено викидати непогашені недопалки та засмічувати територію. Рятувальники, апелюючи до свідомості мешканців міста, закликали не бути байдужими, побачивши пожежу, а спробувати загасити самотужки невеликі загоряння, а якщо пожежа досить велика – не зволікаючи, зателефонувати за номером «101».

Під час інструктажів співробітники ДСНС поширили серед населення друковані матеріали з роз’ясненням вимог пожежної безпеки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*