Любомльчан закликають не палити суху траву

12.04.2018 / Новини

На початку весни збільшується кількість пожеж в природних екосистемах.

По-перше, це пов’язане зі встановленням сухої та теплої погоди. По-друге, розпочинається сезон робіт на присадибних ділянках, полях, огородах.

Необережне поводження з вогнем громадянами призводить до знищення гектарів сухої трави та очерету, що завдає шкоди природним екосистемам. Інколи вогонь перекидається на житлові будинку та люди зазнають матеріальних збитків, – йдеться на сайті Любомльської РДА.

З початку цього року в районі зареєстровано 4 пожежі в природних екосистемах на площі близько 5,4 га.

Більшість громадян переконані, що випалюючи суху траву поблизу будинків чи очерет на водоймах, вони не наносять шкоди оточуючому середовищу. Проте, варто знати, що вогонь, який вийшов із-під контролю, може знищити все на своєму шляху, в тому числі й паркани, житлові будинки, автотранспортні засоби.

Так, згідно зі статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання рослинності або її залишків несе за собою накладення адміністративного стягнення.

“Щоб не сталося біди, треба дотримуватися елементарних правил. В першу чергу, не можна випалювати пожнивні залишки на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не варто розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями. Небезпечно також розкидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Дорослі повинні стежити, щоб діти не бавилися з вогнем. Дотримання цих правил дозволить уникнути біди”, – інформує головний спеціаліст з питань цивільного захисту райдержадміністрації Євгеній Іваніцький.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*