До Луцька прибув президент Польщі (ФОТО)

08.07.2018 / Новини

Президент Польщі Анджей Дуда і Президент України Петро Порошенко візьмуть участь у заходах, приурочених до 75-ої річниці Волинської трагедії.

Згідно з попередньою інформацією, президенти матимуть окремі програму і відвідають різні заходи, повідомляє ІА Волинські Новини.

Так, попередньо планується, що Анджей Дуда візьме участь в заупокійній месі в костелі св. Петра і Павла в Луцьк, а Петро Порошенко здійснить поїздку до польського селища Сагринь.

Під час спільної молитви митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви, архиєпископ Мечислав Мокшицький закликав пам’ятати історію та визнати гріхи, як шлях до примирення, проявити смирення та не нести ненависть із покоління в покоління.

На початку єпископ-ординарій Луцької дієцезії РКЦ Віталій Скомаровський подякував усім за те, що долучилися до спільної молитви.

“Літургічний колір сьогодні чорний, адже нагадує про ненависть, як брак любові. Тому не залежно від віросповідання ми вшановуємо пам’ять постраждалих людей, любов має примирити”, – звернувся до присутніх В. Скомаровський.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*