Лукашенко підтверджує введення в Білорусі режиму «підвищеної терористичної небезпеки», а КДБ – заперечує

14.10.2022 / Новини

Білоруський Комітет держбезпеки повідомив, що в країні не вводили режим «контртерористичної операції», спростувавши інформацію МЗС.

Про це повідомляє білоруське провладне інформагентство Белта з посиланням на джерело в КДБ.

«На території Республіки Білорусь контртерористична операція не проводилася і наразі не проводиться. Інформація, поширювана в інтернеті, має недостовірний характер», – йдеться у повідомленні.

В Комітеті послалися на закон «Про боротьбу з тероризмом», відповідно до якого запроваджує такий режим лише КДБ країни.

Там розповіли, що наразі «в республіці проводяться планові навчальні заходи з метою підтримки високого рівня готовності суб’єктів боротьби з тероризмом до виконання завдань за призначенням».

Зокрема, мова йде про тактико-спеціальні навчання МВС, що завершилися 12-го жовтня в Єльську Гомельської області і «проходили в тісній взаємодії з представниками силового блоку та органів місцевої влади».

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко тим часом каже, що «ці міри прийняті, адже в нього є підписаний папір».

Зараз для ЗМІ він каже, що разом з росією на кордоні розгортаються війська, які складаються не тільки з армії РБ, а й зі складу рф «у зв’язку з підвищеною терористичною загрозою».

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*