Люди вимагають зупинити будівництво заводу на Іваничівщині, поки інвестор не надасть усіх розрахунків

23.09.2020 / Відео, Новини

Останні тижні мешканці Грибовицької сільської ради активно обговорюють питання можливого будівництва цементного заводу на території їхнього села. Одні підтримують це, інші – категорично проти, а все тому, що підприємство, яке планує будівництво, не надало ніякої детальної інформації про те, що це має бути, яка користь та скільки шкоди принесе можливе виробництво.

Відтак, чимало місцевих та не тільки активістів вимагають дати СТОП цьому питанню зараз, а розглянути його вже після проведення місцевих виборів у спокійному режимі з максимальною публічністю. Про це в ефірі Нововолинськ Live повідомив колишній депутат Нововолинської міської ради та помічник народного депутата Ігоря Гузя Борис Карпус, – пише Нововолинський інформаційний портал.

Так, за його словами, наразі будівництво цементного заводу на території Грибовицької сільської ради є не на часі, оскільки підприємство “Сонарсен”, яке і планує будувати завод, не надало громаді жодних економічних розрахунків, бізнес-плану, чим збурило громаду та породило масу домислів.

“Також мешканців Грибовиці турбує і той факт, що чимало забруднюючих заводів знаходиться навколо Нововолинська, відповідно, немає гарантії, що новий цементний завод не труїтиме і їх”, – каже Борис Карпус.

Мешканець села та активіст, який був присутній на сесії, де, власне, і просили землю під будівництво, Андрій Міндзя розповів, що на зустрічі людям пообіцяли 300 нових робочих місць, однак за інформацією місцевих, насправді потрібно там буде лише до десятка працівників. Також інвестор переконував, нібито такий завод уже в нього є, щоправда на окупованій території. Проте на прохання вказати його назву, щоб мешканці могли знайти хоч якусь інформацію про нього, були лише обіцянки.

“Відтак, всі активісти Грибовиці одноголосні у тому, що наразі питання будівництва цементного заводу є не на часі. У цій ситуації слід розбиратися дуже детально. Ми за інвестиції, тільки розумні. А те, що вони планують збудувати, це просто катастрофа для нашого та навколишніх сіл”, – зізнався Андрій Міндзя.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*