Любомльський соловейко: від мрії стати лісником до реалізованого соліста Будинку культури

09.11.2019 / Новини

В ранньому дитинстві мріяв бути таким як тато – лісником. Одягав його фуражку, носився з папками, копіював татка та творчість перемогла. Сергій Шафран – соловейко з міста Любомль, без якого в місті не обходиться жодне свято.

Сергій разом із дружиною Галиною виховує двох дітей – сина Кирила і доньку Уляну, які беруть приклад з батька та роблять перші кроки на сцені. Навчався в Тернопільській аграрній академії. Працював в Любомльському ліцеї, на даний момент – художній керівник Любомльського міського будинку культури, – пише Район Любомль.

Хоча за спеціальністю економіст та в душі творець прекрасного:

«Я отримав економічну освіту, проте за покликом душі працюю в районному будинку культури, тому що сцена – це моя стихія, а мої колеги, працівники Любомльського міського будинку культури – це люди, які закохані в культуру і мені з ними добре, і як кажуть, почуваєшся в своїй тарілці», – говорить Сергій.

«Почав співати дуже рано, в бабусі в дворі проводив репетиції гри на барабанах (в хід ішли старі кастрюлі, відра і кришки). Він зростав у сім’ї, яка вела чимале господарство, тому роботи не цурався. Навіть вмів доїти корову! Рідні пам’ятають, що коли доїв корову, співав пісню «ай-ай-ай дєвчьонка, гдє взяла такіє ножкі» Йому було років десять. В цьому ж віці, він вперше спробував на весіллі у ролі музиканта – грав на синтезаторі. Казали, що його майже не було видно із-за столу», – пригадує дружина Галина.

Навчався в музичній школі, клас – фортепіано. Постійно був задіяний у гуртках художньої самодіяльності. З особливим теплом згадує Любомльський Будинок школяра: «Так сталося, що в Будинок школяра я потрапив разом зі своїми однокласниками і друзями. Моя дружина також займалась вокалом і грою на синтезаторі в Будинку школяра. Говорить, що коли я доривався до клавіш – то це вже означало, що всім іншим прийдеться, м’яко кажучи, довго чекати, а найкраще прийти іншого разу. Напевно воно так і було, бо ж моє тоді бажання грати на синтезаторі – це було щось. Для мене було за честь брати участь в якості соліста Будинку школяра в обласних конкурсах, таких як «Срібні дзвіночки», де вдалось показати хороший результат».

Сергій дуже багатогранна людина. Він учасник народного аматорського ансамблю «Любава» та «Голос Любові», чоловічого вокального ансамблю, грає на тамбурині в ансамблі народних інструментів «Любомльські музики», та народного аматорського театру. В морозні зими на свята в бабусі з дідусем у селі Рівне Сергійко сам з паперу зробив собі маску ведмедика, запланувавши посівальну програму і з татусем за руку пішов по сусідах посівати.

В шкільні роки грав почесну роль Букварика.

«Пам’ятаю кумедний випадок, коли вперше вийшов до дітей в образі Букварика, страшенно переживав і мав сказати за сценарієм багато хороших слів. Натомість все десь вилетіло з голови і промовив лише « Я святковий Букварик…» Півхвилинна пауза…. потім побачив погляд з-під лоба організатора і згадав все на світі».

В Будинку культури спочатку були невеликі епізодичні ролі в комедійних інсценівках, різноманітних постановках, монологах, п’єсах. З приходом на посаду нової оцільниці театру Будинку культури Тетяни Базієвської учасники театру багато працювали над такими п’єсами як: «Назар Стодоля» Тараса Шевченка, «Як ковбаса та чарка, то минеться й сварка» Михайла Старицького, «Безталанна» Івана Карпенка-Карого де Сергій зіграв в головних ролях Назара і відповідно Гната.

«Пам’ятаю, як у повному залі Любомльського Будинку культури дивилися виставу «Безталанна» Івана Карпенка-Карого. Дуже вразила акторська гра Сергія (в ролі Гната). Високий рівень акторської подачі матеріалу створили неповторне театральне дійство, на яке хочеться прийти знову», – додає любомльчанка Людмила.

Актори не лише в кіно та телеекрані, а й міському будинку культури. Сергій Шафран своєю працею пропагує українську пісню, театр, несе меседж підростаючому поколінню, що наша культура дуже цікава.

 

 

 

 

 

 

Анна СКЛЯНЧУК,
учениця Любомльського ЗЗСО №2 

1 Коментар Любомльський соловейко: від мрії стати лісником до реалізованого соліста Будинку культури

  1. … ПРИВІТ ВАМ НАМ ЗЕМЛЯКАМ І МИР ВАМ НАМ ВСІМ ВСІМ !!!!! СПОВІСТІТЬ ДЕ МОЖНА ПОЧУТИ СОЛОВЕЙКА З НАШОЇ ВОЛИНІ І ВЖЕ ВИКОНАЄ НАШ НОВИЙ МИРНИЙ СЛАВЕНЬ МИРНОЇ ЄДИНОЇ УКРАЇНИ І ЩЕ ВИКОНАЄ ПРОФЕСЙНО КІЛЬКА МОЇХ ПІСЕНЬ ВСІМ ДОБРИЙ СВЯТИЙ КОЖНИЙ ДЕНЬ !
    МІЙ-НАШ МИРНИЙ СЛАВЕНЬ – ЩОДЕННА ПІСНЯ-МОЛИТВА В УКРАЇНІ І СВІТІ ОБ*ЄДНУЄ ОБ*ЄДНАЛА ВСІХ НАС І ЗЦІЛЯЄ ВОСКРЕШАЄ ВСІХ В НОВЕ БЛАГОДІЙНЕ ЖИТТЯ – МИРНЕ ГАРМОНІЙНЕ ПРИРОДНЕ ПРИРІДНЕ ВСІМ (ВЕГАНСЬКЕ) БУТТЯ , В ЄДИНІЙ МИРНІЙ ДЛЯ ВСІХ УКРАЇНІ І ПО ВСЬОМУ РА-ДІЙСНОМУ СВІТУ І ОБЕРІГАЄ КОЖНУ СІМ*Ю РОДИНУ ДИТИНУ – ЛЮДИНУ – БОГОЛЮДИНУ !!!!! ПРИЙМІТЬ І ПЕРЕДАЙТЕ ВСІМ ЦЮ ДОБРУ СВІТЛУ ВІСТИНУ-НОВИНУ !!!!! ДЯКУЄМО ВСІМ ЗА ВИКОНАННЯ І ПРИВІТ І МИР ВАМ НАМ ВСІМ ВСІМ СПАСИБІ !
    ……………………………………………………………………………………………………….
    … 8-11-2001 … МИРНИЙ СЛАВЕНЬ ЄДИНОЇ УКРАЇНИ ! … 2019 .….
    …………………………………………………………………………………………
    ВЖЕ ВОСКРЕСЛИ В УКРАЇНІ ДОБРОТА І ВОЛЯ ,
    УСМІХНУЛАСЯ НАМ , БРАТТЯ , ВЖЕ ЩАСЛИВА ДОЛЯ !
    СЯЄ БОЖА (МИРНА) УКРАЇНА , МИ В ПРИРОДІ В СОНЦІ …
    БЛАГОДАТНО МИ ЖИВЕМО У СВОЇЙ СТОРОНЦІ !!!!!
    ……………………………………………………………………………………………………….
    ДУШУ , ТІЛО МИ ШАНУЄМ , ЦІНИМО ВСІ ВОЛЮ ! /
    І РАДІЄМО , ЩО МАЄМ МИ ВСІ БОЖУ (МИРНУ) ДОЛЮ ! / 2 рази
    ……………………………………………………………………………………………………..
    СВІТЛЕ МОРЕ НАМ СМІЄТЬСЯ … ДІД ДНІПРО РАДІЄ …
    ВЖЕ НА НАШІЙ УКРАЇНІ ДОЛЕНЬКА СВІТЛІЄ …
    БРАТТЯ Й СЕСТРИ МИ ЩАСЛИВІ , НА ЗЕМЛІ ЖИВЕМО !!!
    ВСІ КРАСИВІ , ВСІ ВРОДЛИВІ , В ВІЧНІСТЬ МИР НЕСЕМО !!!!!
    ……………………………………………………………………………………………….
    ДУХ І ТІЛО БЕРЕЖЕМО , СВЯТИМО ВСІ ЗГОДУ !!!!! /
    РАДІЄМО ЩО МАЄМ МИ ВСІ БОЖУ (МИРНУ) ВРОДУ !!!!!!! / 2 рази
    ………………………………………………………………………………………………..
    ІЗ ЗАВЗЯТТЯМ , ПІСНЮ МИРУ … МОЛОДЬ ЗАСПІВАЛА …
    ЩАСТЯ Й ВОЛЮ В УКРАЇНІ МУДРІСТЬ ОБ*ЄДНАЛА …
    ЗА КАРПАТИ АЖ ВІДГОМІН … ГОМОНИТЬ СТЕПАМИ …
    УКРАЇНИ СЛАВА СТАЛА ПОМІЖ НАРОДАМИ !!! !!!! !!!!!
    ……………………………………………………………………………………………….
    ДОБРОТУ ЛЮБОВ ДАРУЄМ , НА ВСЮ ВОЛЮ СВІТУ !!! /
    ВЖЕ РАДІЄМО , ПРЕКРАСНІ , БОЖОГО (МИРНОГО) МИ ЦВІТУ !!!! / 2рази
    88888888888888888888888888888888888888888888888888888
    … ПРОСИМО СПІВАТИ ВСІМ , ЯКІСНО ЗАПИСАТИ І ПРИСЛАТИ НАМ !!!!!
    МИР ДОМУ ВАШОМУ !!!!! ПОДАРУЙТЕ КОПІЇ ВСІМ ! ДЯКУЄМО .
    СЛОВО МОЄ-ВАШЕ , СКАЗАНЕ У ЗГОДІ СПІВАНЕ , ВЖЕ ЗБУВАЄТЬСЯ !
    МИ ПРИКЛАД БОЖИЙ ЯСНИЙ ЗРОЗУМІЛИЙ МУДРИЙ ВСІМ ВСІМ !!!!!
    МИРНА МОВА НАША – ПІСНЯ ЦІЛИТЕЛЬНА … БОЖИЙ ГОЛЬФСТРІМ …
    Львів-БОЖІВ – МИРНА ВОЛИНЬ СВЯТА ЄДИНА МИРНА УКРАЇНА !!!!!!!
    ВСІМ ЩИРІ ВІТАННЯ І МИР ПО ВСІЙ ЗЕМЛІ … МИ Ж ЛЕБЕДІ
    ПРЕЧИСТОТИ З ПРИРОДИ … І МУДРОСТІ СВЯТОЇ ЖУРАВЛІ …
    …………………………………………………………………………………………………….
    МИКОЛА ТРАЧУК-СВІТАНОК , З ПОВАГОЮ І ЛЮБОВ*Ю і в ютубі і в фейсбуці ……. В ЛЮБОВІ – КОХАННІ ВСІМ ВСІМ МИРНИЙ КОЖНИЙ СВІТЛИЙ РАДІЙСНИЙ РАНОК !!!!!
    (+38) 096-92-27-096 , 066-660-22-54 , 063-140-5746 , svitanok100@i.ua
    МИРНА ВОЛИНЬ – ЛЬВІВ-МИРНИЙ – ЄДИНА МИРНА УКРАЇНА І ЄДИНА МИРНА ВСІМ ЗЕМЛЯ !!!!!! 29-09-2019 ВОСКРЕСІННЯ , ПРОЗРІННЯ , ВІРНІСТЬ , СВІТАННЯ , ЧЕСТЬ ПІЗНАННЯ , СВЯТІСТЬ І ЗНОВУ ВОСКРЕСІННЯ … І ТАК ЩОДЕНЬ , БО ТИ-Ж-ДЕНЬ ПОЧИНАЄШ І ЗАВЕРШУЄШ І ВІД ТЕБЕ І ВІД КОЖНОЇ ДИТИНИ-ЛЮДИНИ-БОГОЛЮДИНИ , ОСОБЛИВО В УКРАЇНІ І УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ , РАДІЙСНО УМИРОТВОРЮЄТЬСЯ ЗЦІЛЯЄТЬСЯ ВОСКРЕШАЄТЬСЯ ВСЕ В ПРИРОДІ ПО ВСІЙ ЗЕМЛІ І У ВСЕСВІТІ …..
    ЗАПРОШУЮ ВСІХ ДО СВІТЛОЇ ЯСНОЇ , І ВСІМ ЗРОЗУМІЛОЇ СПІВТВОРЧОСТІ ! ДЯКУЄМО і ЗАПРОШУЄМО СПІВАЧКУ – ВЕДУЧУ І ТАЛАНТИ МУЗИКИ ГРИ НА РІЗНИХ НАРОДНИХ ІНСТРУМЕНТАХ І ОСОБЛИВО НА ГіТАРІ СКРИПЦІ І ЕМІ ДЛЯ УЧАСТІ В ПЕРСПЕКТИВНОМУ ЛЮБИТЕЛЬСКОМУ НОВОМУ МИРНОМУ ВІА *МЕЛОДІЇ ЛЮБОВІ * І РЕПЕТИЦІЇ ВІДКРИТІ БЛАГОДІЙНІ ЩО ВОСКРЕСІННЯ У ЛЬВОВІ !
    І ЩЕ МОЇ МИРНІ САЙТИ : МИКОЛАСВІТУ http://music.i.ua/user/2343501/ http://music.i.ua/user/2343501/55001/?p=2 і ще давніше http://svitanok.at.ua/ ( в каталозі файлів ) ЦІЛИТЕЛЬНІ ВОСКРЕШАЛЬНІ ПІСНІ 59-ть ВСІМ РАДІЙСНІ І ДІЙСНО ВОСКРЕШАЛЬНІ В НОВЕ РАДІЙСНЕ СВІТЛЕ ОНОВЛЕНЕ ЖИТТЯ – МИРНЕ БУТТЯ І ВСІМ ВСІМ ДЯКУЄМО ЗА ВИКОНАННЯ : БАТЬКІВСЬКА МАТЕРИНСЬКА ХАТА , ВОСКРЕСЛА МАТІНКА ЗЕМЛЯ , МИ БОЖА ЛЮБОВ , СВІТАНОК , СВІТАННЯ , ВЕСЕЛА УКРАЇНА , …
    І ЧОТИРИ ДУЖЕ ВАЖЛИВИХ ПРОРОЧИХ ПІСНІ на рус-ском язике : ВЕЧНОСТЬ ЖИЗНИ , МОЯ МЕЧТА , О МАМА і РАССВЕТ НОВОГО ДНЯ !!!!! ПОЧУЙТЕ ВСІ В СВІТІ !!!!!!! І ВСІМ ВСІМ ДЯКУЄМО ЗА СВІДОМЕ ВИКОНАННЯ І ЗЦІЛЕННЯ ВОСКРЕСІННЯ В НОВЕ ЗДОРОВЕ СВІТЛЕ МИРНЕ ЖИТТЯ – ВСІМ ПРАВЕДНОГО СВІТЛОГО БУТТЯ !!!!!!!
    І ВІДЕО http://video.i.ua/user/2343501/ , О ЛЮДИНО , МОЛИТВА БАТЬКА , УКРАЇНА … http://video.i.ua/user/2343501/63473/378034/ Я ЛЮБЛЮ ТЕБЕ КОХАНА …
    МИ ВИ ВСІ БЛАГОСЛОВЕННІ !!!!! ПРИВІТ ВСІМ І МИР ВАМ НАМ ВСІМ ВСІМ !!!!!!!
    ( +38 ) 096-92-27-096 , 066-660-22-54 , 063-140-5746 , svitanok100@i.ua
    МИКОЛА ТРАЧУК-СВІТАНОК в ютубі і фейсбуці ВІДЕО і ЗАПРОШУЮ В ДРУЗІ ВСІХ І СВІДОМИХ МУДРИХ … ДЯКУЮ БЛАГОСЛОВЛЯЮ ВСІМ МИРНИЙ І СВІТЛИЙ ВСІМ КОЖНИЙ РАНОК !!! СЛАВА БОГУ – БЛАГОДІЙНЕ ОБ*ЄДНАННЯ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ !!!
    ……………………………………………………………………………………………..
    61-й ЛИСТ ЗЦІЛЕННЯ ВОСКРЕСІННЯ ЖИТТЯ ОБЕРІГ ЛЮДИНИ ДИТИНИ СІМ*ї РОДИНИ УКРАЇНИ , ЗАХИСНИКАМ РІДНОЇ БАТЬКІВЩИНИ !!!!! І ВСІ ПІСНІ ЦІЛИТЕЛЬНІ МИРНІ РАДІЙСНІ ….. НАДІШЛЮ З РАДІСТЮ І ЛЮБОВ*Ю В ПОВІДОМЛЕННЯ В ФЕЙСБУЦІ АБО В ЕЛЕКТРОНКУ І ПРИЙМІТЬ В ІМ*Я ЛЮБОВІ І МИРУ ВСІМ ВСІМ ДЯКУЄМО !!!!!
    ………………………………………………………………………………
    …. ТІЛЬКИ СПІЛЬНА СВІТЛА ДОМОВЛЕНІСТЬ ДІЯЛЬНІСТЬ І ТЕРМІНОВЕ ПРИЙНЯТТЯ ЄДИНОГО МИРНОГО СЛАВНЯ МИРНОЇ ЄДИНОЇ УКРАЇНИ В КОЖНУ СІМ*Ю РОДИНУ , ЯК СПІЛЬНУ МОЛИТВУ – ПРОСЛАВНЕННЯ МИРНОГО ВСІМ ЖИТТЯ , ВЖЕ І ЗАРАЗ ЗУПИНЯЄ ЗУПИНИВ В ДУМКАХ , В ВІРІ МОЇЙ І ВСІХ І В АБСОЛЮТНІЙ ВПЕВНЕНОСТІ В РЕАЛІЗАЦІЇ всю і всіх агрес-сію ….. , а всі хто подумав діяв проти ЄДИНОЇ МИРНОЇ УКРАЇНИ прокляті … БАТЬКАМИ МАТЕРЯМИ СИНІВ БАТЬКІВ загиблих і калік … , бо ж смерть смертей завжди вбивцям усім . …..

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*