Любомльський краєзнавчий музей відзначив 46-ту річницю з дня заснування

29.05.2019 / Новини

Офіційне відкриття Любомльського краєзнавчого музею відбулося 28-го травня 1973 року. Засновником і його першим директором був вчитель історії і невтомний краєзнавець Дмитро Остапюк.

В 1976 році Міністерство культури за зразкову роботу присвоїло музею звання народного, а в 1993 році музей одержав статус державного.

“Нині Любомльський краєзнавчий музей – це понад 30 тисяч музейних предметів основного та більше 5 тисяч предметів науково-допоміжного фондів – пам’яток матеріальної та духовної культури Любомльщини та Волині загалом. Це тисячі відвідувачів кожного року, сотні однодумців, друзів та наших щирих меценатів, десятки тематичних виставок та зустрічей”, – написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”  директор музею Юрій Фініковський.

“Це колектив однодумців, які незважаючи на різного роду проблемні моменти, зберігають, вивчають та популяризують історію рідного краю. Це постійні пошуки, виставково-презентаційні проекти, експедиції, видавнича та культурно-просвітницька робота. Це врешті-решт ось уже 46 років клопіткої праці на ниві історичного краєзнавства та історичної науки”, – додав він.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*