Любомльські ветерани футболу перемогли на турнірі у Польщі

Ось вже майже чверть століття в сусідньому Дорогуську (Республіка Польща) проводиться міжнародний футбольний турнір імені Едварда Пусіка. І кожного року на змагання вирушають любомльські спортсмени, котрі по праву вважаються головними претендентами на перемогу.

Був період, коли наші футболісти декілька років поспіль дійшовши до фіналу, поступалися господарям чи командам із Хелма. А ось минулоріч  в запеклій боротьбі їм вдалося обіграти всіх суперників, посісти перше місце та привезти до Любомля красень кубок.

Отож, минулих вихідних наші земляки вирушили до Польщі в статусі чемпіонів з надією відстояти це звання. Проте в наших головних конкурентів, спортсменів з Дорогуська та Хелма амбіції були не менші.

Саме з останніми українці зустрілися на півфінальній стадії турніру, здобувши впевнену перемогу у своїй підгрупі. Поляки гру розпочали активніше, розраховуючи забити швидкий гол, але буквально перша контратака любомльчан принесла їм успіх, тому вже під завершення першого тайму вони повністю контролювали хід поєдинку.

В другій половині гри загальна картина дещо змінилася і українці все частіше переходили до атакувальних дій, що в кінцевому результаті принесло їм двічі успіх.

Під завершення матчу суперники обмінялися голами і рахунок 4:1 вивів «Ветерана» знову до фіналу, де їх вже чекала команда Дорогуська. Господарі, жадаючи взяти реванш за минулорічну поразку на цій же стадії змагань форсувати подій не хотіли.

Вони впевнено зайняли центр поля і намагалися контролювати м’яч саме у цій ділянці, не підпускаючи українців до своїх воріт, разом із тим сподіваючись на помилку суперника біля власних. Такою ж була і стратегія наших земляків, котрі на додачу розраховували на швидкість та влучність своїх форвардів.

Варто зазначити, що такий план таки приніс бажаний результат і після першого забитого м’яча, коли захист поляків почав «провалюватися», не встигаючи за нападниками «Ветерана», останнім вдалося ще двічі «розписатися» у воротах суперників.

Щоправда одного разу все ж пропустили гол, захопившись черговою атакою. Однак на загальний хід поєдинку це не вплинуло – 3:1 і кубок переможців турніру знову їде до Любомля.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*