Любомльське ТМО отримало ліки, захисні засоби та медичні вироби для боротьби з COVID-19

03.04.2020 / Новини, Статті

Сьогодні ТМО у Любомлі може прийняти 145 пацієнтів з коронавірусом. Наразі триває збір коштів для придбання сучасного апарату штучної вентиляції легень. Допомогу, яку отримав заклад від обласної клінічної лікарні – вкрай необхідна.

А це – перша партія ліків, захисних засобів та виробів медичного призначення для убезпечення від інфікування лікарів та надання допомоги хворим на коронавірус.

В окрузі народного депутата Ігоря Гузя це вже третя медустанова, яка отримує таку допомогу. Тижнем раніше аналогічний вантаж надійшов у Нововолинську міську та Іваничівську районну лікарні.

Як розповів виконувач обов’язків головного лікаря обллікарні Олександр Дудар, будуть і інші постачання подібного вантажу. Усе залежить від закупок, а з цим проблема, бо на ринку не завжди є все те, що потрібно сьогодні в період пандемії.

«У нинішній час дуже важливо, насамперед, подбати про захист медичних працівників від інфікування, – каже помічник парламентаря Ігор Торба. – Адже в іншому випадку пацієнтів просто не буде кому лікувати».

Серед привезеного – ендотрахіальні трубки для апаратів штучної вентиляції легень, оглядові рукавички, халати, бахіли, комбінезони, мило, дезрозчини, медикаменти тощо.

Завдяки принциповій позиції нардепа Ігоря Палиці з його фонду «Тільки разом» спрямують на ці потреби усіх районів області – 20 мільйонів гривень. З них 2 мільйони – в округ Ігоря Гузя. Крім того, ресурси передбачили і в обласному бюджеті.

За словами генерального директора ТМО Володимира Дибеля, який подякував народним депутатам Ігорю Палиці та Ігорю Гузю за підтримку, вантаж буде розподілено між відділеннями, в яких лікуватимуть хворих на COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Любомльську лікарню апарат штучної вентиляції легень придбають за спрощеною процедурою

Як зазначив Володимир Дибель, на сьогодні вже зібрали близько 40 відсотків потрібної суми.

«Тішить, що до цієї справи долучаються, як представники бізнесу, та окремі установи, так і прості громадяни. Пообіцяли підтримку   й об’єднані територіальні громади», – зазначив він.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*