Любомльська поліція нагадує влаcникам зброї про перереєстрацію

15.06.2019 / Новини

Сьогодні поліцію турбує той факт що деякі власники досі не перереєстрували свою зброю. Більшість з них просто забувають про необхідність продовження строку дозволу на її зберігання, але є й такі котрі свідомо ігнорують вимоги законодавства.

Такі особи автоматично переходять у розряд правопорушників, за що будуть нести адміністративну відповідальність передбачену ст. 192 КУпАП (Порушення   громадянами   строків реєстрації (перереєстрації)  вогнепальної,  холодної   чи   пневматичної зброї і правил взяття її на облік).

«Варто нагадати власникам вогнепальної зброї, що потрібно заздалегідь звертатись у дозвільну систему Любомльського ВП ГУНП У Волинській області,  каб. №26, за адресою м Любомль, вул. Володимирська, 3, для ознайомлення з вимогами щодо проведення перереєстрації зброї, — розповідає  інспектор з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Любомлсьького відділу поліції, капітан поліції Ярослав Богдан. — Продовжити термін дії дозволу на носіння та зберігання   зброї  можна за місяць до його закінчення.

Прийом громадян з питань дозвільної системи проводиться по вівторках, четвергах, п’ятницях  з 10.00 до 13.00 год.».

Також поліцейські нагадують, що в разі ухилення громадянами від проведення перереєстрації вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї, згідно п.4 наказу МВС України №622 від 21.08.1998 органи поліції мають право анулювати дозволи на зберігання та носіння зброї, пристроїв та боєприпасів, видані громадянам на носіння та зберігання.

В такому разі власник зобов’язаний здати усе це поліції та прийняти рішення щодо подальшого його переоформлення чи реалізації. У разі незгоди з анулюванням передаються до суду для вирішення питання щодо примусового вилучення зброї, пристроїв.

«Також нагадуємо власниками мисливської зброї що при перенесенні або перевезенні вогнепальна, пневматична зброя має бути у розрядженому стані. —) продовжує Ярослав Богдан. — Під час транспортування зброї (в тому числі холодної), боєприпасів до неї, пристроїв власник зобов’язаний мати при собі відповідний дозвіл органу внутрішніх справ.

Також категорично забороняється передавати особисту зброю іншим особам. Зброя, бойові припаси до неї, пристрої та зазначені патрони, що належать громадянам, мають зберігатись в металевих ящиках, сейфах, спеціально виготовлених для зберігання зброї, за місцем їх постійного проживання  або в місцях тимчасового перебування власників (дачних будинках, тощо), про що повідомляються органи внутрішніх справ».

При цьому зброя, пристрої мають бути в розрядженому стані. У разі порушення власниками зброї порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї власникам загрожує адміністративна відповідальність.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*