Літні канікули 2019: коли і скільки відпочиватимуть школярі

06.05.2019 / Новини

У 2019 школи влаштують останні дзвінки раніше звичайного

Літні канікули 2019 почнуться для українських школярів традиційно після того, як відлунають останні дзвінки. Для учнів 2-8 класів це відбудеться 23-24 травня, для старшокласників – 24 травня, а першачки “відкриють сезон” 20-21 травня, передає “Сьогодні”.

Так, зазвичай заходи щодо заключного шкільного дня навчального року організовують до останньої п’ятниці травня. Але в 2019-му було схвалено рішення не тягнути до 31 числа, а влаштувати свято на тиждень-півтора раніше.

У шкіл є право самостійно вирішувати, коли влаштовувати канікули для учнів – у Міністерства освіти і науки України є право тільки встановлювати дату початку навчання. Головне, щоб канікули протягом навчального року в цілому становили щонайменше 30 днів.

При цьому традиційно склалося так, що канікули восени і навесні тривають один тиждень, а взимку можна відпочивати два. Втім, на розклад впливають такі фактори, як особливості умов для навчання, карантини, погодні складнощі та інші нюанси.

Обов’язковим є те, що навчальний рік має завершитися не пізніше 31 травня, а починається у перший робочий день осені, який в 2019 році припадає на 2 вересня.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*