Літаком з України: куди і за скільки?

19.07.2017 / Новини, Статті

Не Ryanair єдиним. В Україні успішно діє кілька авіаперевізників, чиї ціни на квитки можуть приємно здивувати українця з невисоким рівнем достатку. 

Куди і за скільки можна полетіти недорого – з’ясовували журналісти сайту “24”.

Наразі в Україні працюють угорський лоукостер WizzAir, компанія з Об’єднаних Арабськихі Еміратів Air Arabia, що пропонує відносно недорогі перельоти. Свої послуги українцям також пропонують ізраїльський авіапервізник UP, іспанський Vueling Airlines, грецький AegeanAir, латвійський AirBaltic, турецькі AtlasGlobl і Pegasus Airlines, азербайджанський AZAL jet і українська Yanair. До всього – навіть “найтрадиційніший” український авіаперевізник МАУ обзавівся лоукост-тарифами.

WizzAir

На сайті компанії заявлені напрямки польотів у 9 країн: Словаччину, Угорщину, Німеччину, Данію, Польщу, Литву, Кіпр, Португалію, Об’єднане Королівство. Втім, наприклад, у Лісабон квитки будуть доступні лише у 2018 році.

Ціни – залежно від дати польоту. Наприклад, у Братиславу, Варшаву у вересні (якщо бронювати квиток заздалегідь) можна полетіти за 869 гривень. А на 22 липня є квитки по 2319 гривень. У Лондон 16 липня — квитки по 3519 гривень, а 27-го — по 1449.

Крім того, членство в Wizz Club надає додаткову знижку. Наприклад, в Ларнаку (Кіпр) у вересні можна полетіти за 1889 гривень, а якщо ви член Wizz Club – то за 1619.

У цієї компанії є багажний збір. Оплата в аеропорту: зареєстрований багаж – 960 грн, велика ручна поклажа – 642 грн. Оплата на сайті, через інформаційний центр: зареєстрований багаж – 240-720 грн. (в залежності від напрямку і сезону), велика ручна поклажа – 160-290 грн.

Air Arabia

Здійснює польоти з Києва у 26 країн. Здебільшого – в Азію. Втім, ця компанія не є лоукостом у прямому сенсі слова – ціни там вищі, ніж бажані українцями 10-20 євро. Наприклад, на 31 липня є квитки у Мумбай (Індія) за 8637 гривень в одну сторону. А у Шарджу (ОАЕ) на ту ж дату – за 4843 гривні, в Урумчі (Китай) – за 9967 гривень. Для порівняння – у МАУ квиток у Пекін коштує 13 247 гривень.

За правилами компанії, квитки не надаються з відкритою датою.

За додаткову плату тут можуть змінити дати, час і маршрути польотів. Air Arabia не надає знижок за програмами лояльності, пенсіонерам і студентам. Дітям, старшим 2 років, потрібно купувати окреме місце.

UP

Здійснює польоти до Тель-Авіва, Берліна, Будапешта, Ларнаки та Праги. Це не лоукост-компанія, але вона має “туристичний” клас – відповідник лоукост-тарифу. За ним теж передбачено додаткову плату за провезення багажу та харчування на борту.

Щодо цін – злітати у Тель-Авів, наприклад, у липні можна за 6229 грн. А якщо бронювати на червень наступного літа – то за 2582 грн.

Vueling

За допомогою цієї авіакомпанії можна дістатися до Барселони і Риму прямим рейсом. 125 євро (близько 3700 гривень) у Барселону з Києва. У Рим цього літа коштуватиме полетіти від 2300 гривень, а восени є квитки і по 1743 гривні.

Vueling дає можливість своїм клієнтам накопичувати бонуси навіть за найдешевші квитки.

AegeanAir

Літає з Борисполя в Афіни. Ціни цього літа — від 1700 гривень. Восени можна буде полетіти за 1066. Але компанія часто проводить акції, тоді вартість квитка може бути 888 гривень.

AirBaltic

Це теж не лоукост, але часто компанія пропонує акційні квитки, коли вони можуть коштувати від 400 гривень. Щоправда, їх доведеться добряче пошукати, для чого варто щоденно стежити за сайтом компанії.

Звичайні ж квитки в Ригу цього літа можна придбати від 2821 грн.

Але AirBaltic цікава тим, що здійснює польоти не лише з Борисполя, але і з Одеси, Дніпра, Харкова, Львова.

Багаж тут оплачується окремо навіть у найдешевших тарифах. Є знижки для студентів та туристичних груп.

AtlasGlobal

Літає з Борисполя, Львова, Харкова, Запоріжжя. Щоправда, низькими цінами на це літо тут не потішать. З Борисполя до Анталії, наприклад, квитки коштують близько 5 тисяч гривень, і то їх вже немає, залишився тільки бізнес-клас. А з Харкова можна полетіти до Анталії, наприклад, 19 серпня, за 2550 гривень.

AZAL jet

Нинішня вартість квитків тут – не дешева. Квиток у Баку, наприклад, коштує від 3200 гривень. Але і тут бувають акційні пропозиції. Тоді квиток може обійтись у 1100 -1600 гривень.

Pegasus Airlines

Наразі літає зі Львова, Харкова, Запоріжжя, Києва до Стамбула, з Києва — ще до Анкари.

У серпні ця компанія доставить вас з Києва до Стамбула за 1535- 3350 грн. На кінець липня теж є можливість полетіти за 1535 грн.

Щоб скористатися найдешевшим тарифом — доведеться брати мінімум багажу, а саме — до 8 кг ручної поклажі.

Yanair

Пропонує польоти з Києва та Одеси до Тбілісі, Батумі та Тель-Авіву. Вартість квитків на літо – від 3500 гривень. На кінець вересня – від 2850.

МАУ

У травні цього року року “Міжнародні авіалінії України” почали працювати з системою лоукост-тарифів. Літають з Києва, Харкова, Львова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра та Вінниці до низки європейських міст, є і азійські напрямки.

Ціни від 249 грн – якщо бронювати їх за 10 та більше місяців. У випадку бронювання за 8 місяців до подорожі – мінімальна ціна буде вже вдвічі більшою, а за півроку до подорожі – квитки коштуватимуть від 770 грн. Такі квитки буде неможливо повернути чи поміняти, ціни за багаж та харчування на борту у вартість квитка не включені, і перельоти за лоукост-тарифом не будуть зараховані у програмі лояльності Panorama Club.

Наостанок нагадаємо загальні особливості лоукостера, про які варто пам’ятати. Адже саме тому лоукости і є лоукостами:

– пасажирам не пропонують безкоштовне харчування і напої;
– є обмеження на провезення багажу;
– недорогі квитки на борт літака продаються без фіксації місць за пасажиром;
– в якості місця посадки використовуються другорядні аеропорти;
– куплений квиток на літак не можна повернути або змінити в ньому дату вильоту;
– прямі короткі авіаперельоти, тривалість рейсу зазвичай становить не більше 3-х годин;
– відсутні звичні авіакаси і квитки на літак зазвичай купуються на сайті лоукостера.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*