Лідери ЄС в четвер ухвалять позицію щодо санкцій за хакерські атаки, – ЗМІ

17.10.2018 / Новини

На саміті у четвер лідери ЄС схвалять позицію, що Європейський Союз повинен погодити режим санкцій за кібератаки до початку наступного року.

Про це свідчать внутрішні документи ЄС, які бачило агентство Reuters.

Незважаючи на невеликий спротив Італії, лідери ЄС на саміті у четвер закличуть до нового режиму економічних санкцій проти хакерів у будь-яких країнах світу.

“Слід продовжувати працювати над спроможністю реагувати та стримувати кібератаки через обмежувальні заходи в ЄС”, – йдеться у проекті заяви лідерів ЄС.

“Переговори щодо всіх пропозицій з кібербезпеки повинні бути завершені до кінця законодавчого зібрання ЄС”, – йдеться у документі.

Німецький канцлер Ангела Меркель, звернувшись до парламенту Німеччини в середу, заявила про можливі маніпуляції з виборами до Європейського парламенту у травні наступного року.

Західні урядовці вважають, що Росія зробила кібер- та електронну війну частиною своїх військових операцій. Велика Британія, Нідерланди та США звинувачують Москву у проведенні глобальної кампанії хакерських атак проти Заходу. Росія звинувачення заперечує.

28 країн-лідерів ЄС зустрінуться з азійськими лідерами, в тому числі прем’єр-міністром Росії Дмитрієм Медведєвим, на саміті в Брюсселі в четвер ввечері. Вони обговорять питання кібернетичної безпеки, а проблема боротьби з хакерами буде відображена у їхній фінальній заяві.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*