Легальна торгівля алкоголем і тютюном поповнила бюджети Волині на 46,6 мільйона гривень

28.06.2019 / Новини

Легальний продаж підакцизної продукції на Волині додав місцевим бюджетам 46,6 мільйона гривень роздрібного акцизу.

Про це повідомляє сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

За підсумками п’яти місяців 2019 року до місцевих бюджетів на Волині сплатили 46,6 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Майже половину із цієї суми – понад 21 мільйон гривень, отримав міський бюджет обласного центру Волині.

Сума отриманого місцевими громадами роздрібного акцизу перевищує аналогічні показники минулого року на 3,3 відсотка.

“Оскільки саме з продукції, що перебуває у легальному обігу, сплачуються податки, кожна громада повинна бути зацікавлена в тому, щоб алкогольні напої та тютюнові вироби реалізовувалися на її території з дотриманням законодавчих вимог, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області. – А стабільні податкові надходження мають ті громади, де також ефективним є громадський контроль за тим, щоб всі суб’єкти підприємництва здійснювали свою діяльність у правовому полі”.

Кожен, хто купує підакцизну продукцію, має право поцікавитися у її продавця про наявність ліцензії та марок акцизного податку встановленого зразка на кожній одиниці продукції. Така увага не лише сприятиме наповненню бюджету, а й убезпечить від споживання неякісного продукту.

Про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити  за номерами телефонів у м. Луцьк  (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення ми можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*