Криміногенна ситуація у Шацькому районі залишається напруженою

27.10.2016 / Новини

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук та перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Сергій Сидорук взяли участь в нараді з питань профілактики правопорушень та дотримання законності на території області.

Про це інформує сайт Шацької районної ради.

На нараді інформацію про основні аспекти роботи щодо зменшення рівня правопорушень та кримінальних дій в межах області озвучили керівники правоохо ронних структур.

Особливу увагу зосередили на координації спільних дій органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами краю, а саме на вчасному інформуванні останніх про вчиненні чи можливі правопорушення на відповідних території.

Загалом зауважень щодо роботи правоохоронних структур в Шацькому районі не звучало. Однак за інформацією керівника Ковельської місцевої прокуратури, упродовж І півріччя 2016 року на території району вчинено 77 кримінальних правопорушень, з них 21 тяжке та особливо тяжке. Зокрема, вчинено одне умисне тяжке тілесне ушкодження, 37 крадіжок, один розбій, 4 шахрайства та інші злочини.

Криміногенна ситуація на території району залишається напруженою.

Тому, крім посилення роботи правоохоронними органами, разом з цим посадовим особам селищної та сільських рад, Шацької районної державної адміністрації слід вживати заходів згідно наданих законом повноважень, для забезпечення законності на території району, перш за все, щодо правового виховання населення, попередження правопорушень, їх профілактики, виявленні злочинів та осіб, винних у їх вчиненні.

Для поліпшення стану роботи правоохоронних структур в Шацькому районі була затверджена комплексна програма профілактики правопорушень в Шацькому районі на 2016-2020 роки.

Лише консолідація зусиль правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та державної влади забезпечить реалізацію даної програми.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*