“Кроноспану” видали припис про отримання дозволу на викиди із нового джерела до 1 листопада

25.07.2020 / Новини

Після перевірки Держекоінспекції Кроноспан отримав припис про отримання дозволу на викиди із нового джерела до 1-го листопада 2020-го року.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Kronospan Ukraine 23-го липня, повідомляє БУГ.

У дописі зазначають, що “станом на дату проведення перевірки підприємство проводило налагоджувальні роботи на новій теплогенераційній установці. Контролюючий орган висловив позицію, що вказана теплогенераційна установка не повинна у даному випадку працювати без отримання окремого дозволу на викиди”.

Нагадаємо, в середині травня 2020-го року на заводі «Кроноспан» у Нововолинську було випущено першу ОСП (OSB-плиту), а в той же час мешканці Нововолинська почали скаржитися на сморід у місті, що йде від підприємства.

Також у дописі розповідають, що “було проведено лабораторні заміри забруднюючих речовин з джерел викидів підприємства – перевищень не було виявлено”.

Повна відповідь щодо перевірки підприємства Кроноспан у фейсбуці:

“Було перевірено роботу підприємства щодо дотримання вимог діючого дозволу на викиди забруднюючих речовин – порушень не виявлено.

Було проведено лабораторні заміри забруднюючих речовин з джерел викидів підприємства – перевищень не виявлено.

Станом на дату проведення перевірки підприємство проводило налагоджувальні роботи на новій теплогенераційній установці.

Відповідно контролюючий орган висловив позицію, що вказана теплогенераційна установка не повинна у даному випадку працювати без отримання окремого дозволу на викиди.

Вказане діяння було відображене як порушення. Відповідальна особа підприємства була притягнута до адміністративної відповідальності, було сплачено штраф.

Підприємству було видано припис: отримати дозвіл на викиди із нового джерела викиду до 1 листопада 2020 р. Підприємство невідкладно розпочало виконання припису”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що на підприємстві були виявлені джерела викидів забруднюючих речовин, дозволу на які не було отримано.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*