Ковельські підприємці перекриватимуть Варшавську трасу

01.02.2018 / Новини

Ковельські підприємці, які обурені необґрунтованим збільшення вартості оренди землі на ринках, перекриють дорогу міжнародного сполучення “Київ-Ковель-Ягодин” 1-го лютого з 15 до 16 години.

З 1-го січня ТОВ “Ковельський госпрозрахунковий ринок”, який керує ринками міста, підвищив орендну плату для підприємців з 50 до 70 гривень, – пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

Підприємці обурились, адже в міський бюджет організація платить лише 10-15 гривень за «квадрат», весь прибуток залишаючи собі. Люди кажуть, що підстав для підвищення орендної плати немає, адже останнім часом місто не підвищувало тарифи для підприємства.

У директора ТОВ Петра Сороки просили надати калькуляцію витрат на обслуговування ринку, проте останній інформацію не надав, заявивши, що це комерційна таємниця.

На ринках Ковеля – близько 2500 підприємців, майже 275 так і не підписали додаткову угоду з підвищеними цінами за оренду. Підприємці кажуть, що більшість з них погодились на нові умови і підписали документи, адже бояться штрафних санкцій.

“Тих, хто не підписав угоду, адміністрація ринку залякує, вимикають їм світло. А інколи і кажуть, що вночі виставлять контейнери підприємців за межі ринку”, – кажуть місцеві.

Відтак, підприємці у рамках попереджувальної акції та задля того, аби привернути увагу громадськості до проблеми, вирішили перекрити Варшавську трасу.

Блокування траси триватиме з 15 до 16 години поблизу повороту на селище Люблинець.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*