Конституційний суд обрав нового голову

18.09.2019 / Новини

Заступника голови Конституційного суду Олександра Тупицького обрано новим очільником суду.

Про це повідомляє theБабель з посиланням на пресслужбу суду.

Тупицього обрали на спеціальному пленарному засіданні КС.

«Раніше цього ж дня Конституційний Суд звільнив Голову Конституційного Суду Наталю Шапталу з посади судді Конституційного Суду відповідно до пункту 4 частини другої статті 149-1 Конституції на підставі подання нею заяви про відставку», – йдеться у повідомленні.

У КС нагадали, що голову суду обирають на спеціальному пленарному засіданні лише на один трирічний строк таємним голосуванням. Заступником нового очільника КС обрано Сергія Головатого.

Хто такий Тупицький?

Тупицького призначив у КС у травні 2013 року тодішній президент Віктор Янукович. Присягу Тупицький склав 15 травня 2013 року. Видання «Остров» пише, що Тупицький у часи, коли Віктор Янукович очолював Донецьку область, головував у Куйбишевському райсуді Донецька.

Тупицький відомий тим, що вів справу адвоката Сергія Салова. У жовтні 1999 року, у день президентських виборів, Салова затримали правоохоронці, які знайшли в його сумці п’ять фальшивих примірників газети «Голос України», де стверджувалося, що, нібито, тодішній президент Леонід Кучма помер, а країною править його двійник. Адвокат стверджував, що дістав газети зі своєї поштової скриньки.

Тупицький відправив справу на дорозслідування, що не сподобалося Кучмі. Пізніше в одній із плівок Мельниченка йшлося про те, що Кучма вимагав від Януковича суворого покарання для Сергія Салова і судді, який вів його справу.

У 2011 році Тупицький очолив Львівський апеляційний суд, а в 2012-му Тупицький отримав посаду голови Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*