Команда волинського нардепа у Польщі облаштовуватиме українські цвинтарі (відео)

17.10.2016 / Новини

Команда волинського нардепа Ігоря Гузя продовжує роботу над втіленням проекту “Пам’ять без кордонів!».

Про це інформує прес-служба народного обранця.

Сьогодні волинська молодь на чолі із помічником нардепа Сергієм Годлевським, який і курує цей проект, відправилася на п’ять днів до Республіки Польща облаштовувати і прибирати українські цвинтарі.

У липні українсько-польська молодь впродовж двох тижнів впорядковувала кладовища на території гміни Мірче Грубешівського повіту в селах Верешин, Ласків, Модринь та Сагринь.

Сергій Годлевський зазначив, що цього разу, вони 5 днів упорядковуватимуть кладовища у Польщі, а наступного тижня уже польська молодь у складі восьми чоловік на 5 днів приїде до Волині прибирати разом польські цвинтарі.

До участі в облаштуванні українських поховань зголосилося восьмеро студентів другого та четвертого курсів, випускники історичного факультету СНУ імені Лесі Українки та депутат Луцької міськради Микола Собуцький.

«Ігор Гузь, який є заступником голови Комітету в закордонних справах, зініціював відновлення цього проекту, мета якого – По-нашому це називається – народна дипломатія, адже за допомогою таких взаємовідносин вдається виправити ті взаємозвинувачення, які є в історичній правді», – зазначив помічник нардепа Сергій Годлевський.

Як зауважує Ігор Гузь, «за останній місяць зруйновані десятки могил і монументів воїнам УПА на території Польщі. Мій помічник Сергій Годлевський з групою молоді прибиратимуть могили українців, різних – ми не говоримо за УПА тільки на території Холмщини. Це – наш такий внесок.

Акція “Пам`ять без кордонів” триває ще з 2003 року. Відновлюючи цей проект, працюємо, аби історична пам’ять була для усіх нас об’єднавчим чинником. Я займаюся цим проектом, тому це наш, український погляд на цю проблему, нас намагаються провокувати, там нищать – щоб ми тут нищили. Але ми будемо впорядковувати могили: і там, і тут. І лише на прикладах шанобливого ставлення до історії можна збудувати конструктивні відносини, спільне бачення минулого і майбутнього».

Фінансову підтримку для активної роботи з впровадження проекту «Пам’ять без кордонів» надали у Міністерстві молоді та спорту України за сприяння Ігоря Гузя.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*