Влада Нововолинська замурувала давно себе і не чує нікого, – Гузь

10.07.2020 / Відео, Новини

Народний депутат Ігор Гузь разом зі своєю командою презентували громадянську платформу «Новий Нововолинськ», яка дозволить активним жителям творити зміни в рідному місті. Про можливості такого майданчика розповіли на форумі, де зібрались активні жителі міста.

Насамперед, йшлося про застій теперішньої влади, адже, кажуть організатори, та не змінювалась вже чверть століття. Й чимало нововолинців вже стикались з тим, що їхні ідеї та пропозиції  чиновники постійно відкладали “у шухляду”.

«Влада замурувала вже дуже давно себе і вона не чує, ще раз, не просто громаду, активних громадян, які мають позиції, ідеї, бачення і так далі. Більше того, я хочу вам авторитетно заявити, тут присутні окремі депутати міської ради, обласної ради, Верховної ради, яких теж влада не чує і вони теж, звичайно, про це будуть говорити. Мало того, що влада не чує громадян, влада не чує обранців цих громадян в різні рівні рад. Від Верховної до обласної, до міської рад», – сказав нардеп Ігор Гузь.

Не радує нардепа і ситуація з корупцією у місті. Мовляв, за останні 10-20 років комунальне майно, земельні ділянки, преференції бюджетних грошей, отримували одні й ті ж люди.

«Влада заюшилася в корупції, причому від глобальної до дрібної. Влада оточила себе людьми, з якими зручно, зручно комунікувати і зручно розподіляти блага», – переконаний Гузь.

«Новий Нововолинськ», за словами народного депутата, – позаполітичний майданчик для активних громадян, які хочуть і будуть комунікувати з новою владою. Адже команда Ігоря Гузя йде на місцеві вибори, які відбудуться цього року в жовтні.

Нардеп наголосив, що йдеться не лише про заміну людини в мерському кріслі. Передусім, це зміна підходів та стратегій в роботі. Бо працювати є над чим: це поширена в Нововолинську злочинність, наркоманія, високий рівень захворюваності на СНІД.

«Ми би хотіли, щоб місто Нововолинськ уже найближчим часом і для жителів, і для мешканців, і для тих людей, які будуть приїжджати до міста, або які будуть проїжджати через місто, вони будуть розуміти, що це місто безпечне, що це місто зелене, що це місто, яке побороло ці всі страшні історії минулого», – поділився думками нардеп.

Ігор Гузь бачить Нововолинськ зеленим містом. Для цього, каже, треба небагато: дешевий посадковий матеріал, система зрошення, бюджетні гроші та політична воля.

«В місті Нововолинську за 10 років не повинно бути ні однієї вільної ділянки, яка б не була озеленена. Чи це будуть квіти, чи це будуть зелені насадження, дерева і так далі. Це не важко, для цього треба зрозуміти що ми хочемо, скласти карту перспективного озеленення, перетворення Нововолинська в смарагдове місто. Щоби кожен громадянин бачив, кожен депутат бачив, що от є 347 маленьких, великих середніх ділянок вільних, які повинні бути зеленими», – вважає парламентар.

Звернули увагу й на актуальну проблему ОСББ. Яку, на переконання депутата, нинішня влада пустила на самотік. Нова команда ж планує створити Центр ОСББ, який допоможе цим об’єднанням.

Ще одна актуальна проблема для міста – мала кількість місць для паркування.  Жителі неодноразово просили дозвіл на розширення парковок поруч зі своїми будинками, але влада ці прохання ігнорувала. Хоча, на думку нардепа, це питання вирішити нескладно.

У напрямку розвитку спортивної інфраструктури команд нардепа працює вже п’ятий рік.

«Два футбольно-баскетбольних майданчики побудовані, майданчик в Благодатному, який ми завершимо, басейн в садку №9, в Іваничах в центрі теж, хоч це не Нововолинськ, але все ж. Я не буду говорити за той спорткомплекс, який разом з Ігорем Палицею побудований в центрі Нововолинська», – розповів Ігор Гузь.
На його думку, біля кожної школи Нововолинська має бути міні спорткомплекс.

Нова команда також береться за проблему безпечного та відкритого міста. Можливість встановлення камер відеоспостереження є, але немає підприємства, яке б взяло все на баланс. Зазначають, що вирішити це також реально. Як і зробити Нововолинськ рекреаційним містом.

«Якщо міський парк розбити наприклад на 7 чи 6 різних ділянок, які будуть задовільняти потреби різних людей. Сімейний відпочинок, є активне молодіжне дозвілля, є там діти шкільного віку, є діти дошкільнята, так. Для цих всіх людей поробити різні майданчики і якщо робити по два таких сектори за рік, в принципі за 5 років з цього парку можна зробити парк і культури і відпочинку», – вважає помічник нардепа Борис Карпус.

Таким чином і формуватимуть стратегію розвитку на 10 років. Допомоги просять у самих нововолинців, адже ті як ніхто знають що потрібне місту.

«Сподіваюся, що нововолинці сприймуть цю історію, а зокрема ті, які протягом останніх років або десятиліть, стикалися з проблемою, коли їхні ініціативи, їхні пропозиції, на жаль, не знаходили відповіді, реакції, підтримки в кабінетах влади», – сказав Гузь.

Тож команда “Нового Нововолинська” закликає активних громадян приєднуватись до платформи, яка буде працювати відкрито, прозоро та ефективно!

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*