Коли в Україні парламентські вибори

05.04.2019 / Новини

Парламентські вибори на Україні (IX скликання) – чергові вибори народних депутатів Верховної Ради України, які повинні відбутися 27 жовтня 2019 року.

Парламентські вибори в Україні повинні відбутися 27 жовтня 2019 року відповідно до закону Про вибори народних депутатів України, – інформують Факти.

Згідно з нормами цього закону, ЦВК повинна офіційно оголосити про початок виборчого процесу не пізніше 28 липня. Самовисування кандидатів та висування партіями стартує 29 липня.

Претенденти на депутатські мандати завершують висування до 9 серпня та подають документи до ЦВК для реєстрації не пізніше 13 серпня. Реєструвати кандидатів припинять 18 серпня.

В день парламентськи виборів, 27 жовтня, українці будуть голосувати за політичні партії ( в загальнодержавному окрузі) та за кандидатів-мажоритарників ( в одномандатному окрузі).

Центрвиборчком повинен встановити підсумки виборів до Верховної Ради до 11 листопада, а до 16 опублікувати результати у газетах Голос України та Урядовий кур’єр.

Новообрані парламентарі повинні зібратись на першу сесію не пізніше 16 грудня. Депутати складуть присягу, після чого офіційно вступлять в законні повноваження.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*