Клубні працівники Шацького району обговорили організацію театральних гуртків

28.05.2019 / Новини

У селі Прип’ять відбувся семінар клубних працівників Шацького району, де обговорили методику та організацію театральних гуртків в клубних закладах району.

Методистка з народної творчості РБК Світлана Постернак розповіла учасникам семінару про роботу театрального колективу, підбір репертуару, тренування з сценічного руху, сценічної мови, вправ на розвиток уваги, постановку вистав. Провела майстер-клас по роботі над текстом, дикцією, – пише Район.Шацьк.

Про сучасні вимоги до підбору репертуару для колективів театрального жанру інформувала провідна методистка РБК Вікторія Ягодинець.

Методистка РБК Марія Шпак розповідала про роботу над репертуаром театрального колективу. Керівник колективу повинен вибирати матеріал, який відповідає складу колективу та його можливостям. Образи повинні бути яскраво відтворені акторами.

Демонстрували на семінарі відеосюжети театральних мініатюр.

Про зміст театральної роботи з дітьми знайомила методистка Яна Шумчук. Запропонувала культпрацівникам взяти участь в етюдах,правах з акторської майстерності, сценічного руху, мови, ритміки.

Досвідом роботи поділилась директорка будинку культури с. Прип’ять Зоя Демчук, яка має фахову режисерську освіту та керує театральним колективом. До уваги учасників семінару було представлено театральну сценку, а переможниця районного конкурсу читців Людмила Демчук декламувала твори Т.Г. Шевченка.

Перед учасниками семінару виступила директорка Шацького МБК Ніна Вирович, яка побувала на обласному семінарі з фольклору. Розповідала про методику роботи над старовинними народним піснями в аматорському фольклорному колективі, ділилась досвідом роботи.

Підсумки роботи семінару підбила директорка районного будинку культури Валентина Ханзерук, яка відмітила, що в кожному клубному закладі культури потрібно створювати театральні колективи, а особливо дитячі.

Директорка РБК Валентина Ханзерук

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*