Кіборг із Головненської ОТГ врятував у Донецькому аеропорту життя побратимові

29.08.2019 / Новини

Військовослужбовець із Любомльщини боронив Донецький аеропорт й до останнього бою сподівався, що от-от їх замінять, і він невдовзі обніме вдома своїх дітей.

Народився Олександр Грошев 27 листопада 1984 року у селі Масловець Любомльського району.

Його мобілізували у лави Збройних сил України, був командиром 2-го відділення у складі  80-ої високомобільної десантної бригади. В зоні АТО мужньо боронив Донецький аеропорт. Там незадовго до власної погибелі врятував життя побратимові.

20 січня 2015 року  обірвався зв’язок із Олександром. Він загинув у боях за Донецький аеропорт.

Бійця шукали п’ять місяців, після чого рідним прийшло сповіщення про те, що його ідентифікували за результатами ДНК-експертизи.

Волонтери привезли тіло бійця додому. З усіма почестями Олександра Грошева поховали 22 червня 2015-го у селищі Головне.

“У січні я був із командиром роти поранений, зостався лежати під машиною до самого ранку. Я там і примерз. Вранці вже, коли скінчився бій і стало тихо, я кликав на допомогу. Зразу ніхто не чув. Олександр першим мене почув й вони прийшли мене забирати. Ледве мене примерзлого відірвали і під прикриттям вогню занесли в аеропорт”, – розповів в інтерв’ю телевізійникам на похороні Олександра старшина роти Василь Гриник.

Четверо дітей так і не дочекалися тата. 13 серпня 2015 року Олександра Грошева посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

В серцях земляків він назавжди залишиться молодим Героєм.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*