Хранитель старожитностей: директор Любомльського краєзнавчого музею відзначає ювілей

07.04.2020 / Новини

Директор Любомльського краєзнавчого музею  Юрій Фініковський відзначає 30-річчя.

Юрія Миколайовича знають далеко за межами Любомльщини, адже його дописи у соцмережах та публікації в ЗМІ знаходять свого читача і на території Волині, і на теренах країни загалом. Він щодня розповідає волинянам, як розвивались населені пункти рідного району у минулі епохи. Намагається віднайти найцікавіші факти в історії краю та донести їх до реципієнта у доступній модернізованій формі.

Нині в біографії самого Юрія Фініковського додався ще один рік. Рік, продовж якого він зміг зробити чимало для популяризації рідного краю, рік, коли доводилось на всіх рівнях активно відстоювати реставрацію та відродження туристичних візиток Любомля. Його активна позиція та фанатична і віддана праця вже зробили його частиною історії Любомльщини. А за плечима у нього, вже чи всього лиш, 30 літ.

Довідково:

  • Юрій Фініковський народився у селі Будники, що на Любомльщині.
  • Вищу освіту здобув у 2012 році, закінчивши історичний факультет Волинського національного університету імені Лесі Українки.
  • Трудовий шлях розпочав у листопаді цього ж року з посади кореспондента Любомльської районної газети «Наше життя».
  • З червня 2013 року й донині — старший науковий співробітник музею. В 2016 році вступив до аспірантури на кафедру історії імені М. Ковальського НУ «Острозька академія». У 2015 році був обраний депутатом Любомльської райради, з листопада 2017 року — депутат Рівненської ОТГ.
  • А з грудня 2017 року конкурсна комісія відбору керівників повідомила, що Юрій Фініковський очолить Любомльський краєзнавчий музей.

Окрім того, Юрій Миколайович часом бере участь та організовує спортивні турніри між сільськими командами району.

Колектив видання “КОРДОН” вітає історика-краєзнавця та нашого найексклюзивнішого інформатора зі святом. Бажаємо здоров’я, натхнення, нових звершень. Нехай віддана праця принесе бажані плоди: масштабні ідеї знайдуть однодумців та підтримку, а кожна робота — поціновувачів. Непохитної мотивації та міцних душевних крил у всіх сподвигах!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*