Хотів зекономити: за порушення митних правил на “Ягодині” українцеві “світить” штраф понад 1,5 мільйона гривень

21.02.2020 / Новини

На митному посту «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби попередили неправомірне звільнення від сплати митних платежів на суму понад 500 тисяч гривень.

Про це інформує Волинська митниця Держмитслужби.

3-го лютого 2020 року громадянином України подано митну декларацію, відповідно до якої в митному режимі «імпорт» переміщується товар «шліфувальні матеріали». В результаті проведення повного митного огляду транспортного засобу встановлено, що товар фактично виготовлений на виробничих потужностях компанії «SIA ABRASIVES INDUSTRIES AG», Швейцарська Конфедерація, а не в країнах Європейського Союзу, як зазначено в митній декларації.

Управлінням контролю митної вартості, враховуючи відомості зазначені в акті про проведення огляду, додатково нараховано до сплати 525 тис. грн.

Таким чином, громадянин України, під час митного оформлення товару, вчинив дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати в повному обсязі митних платежів на суму понад 500 тис. грн., тобто заявив в митній декларації неправдиві відомості, необхідні для визначення країни походження товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ст.485 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 300 відсотків суми несплачених платежів, тобто загальна сума платежів та штрафних санкцій становитиме понад 1,5 мільйони гривень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*