Хорватія продовжила обмеження на в’їзд українцям

15.08.2020 / Новини

Хорватія продовжила до 31 серпня обмеження на в’їзд іноземців, зокрема українців.

“До уваги громадян України! Хорватія продовжила до 31.08.20 чинні умови в‘їзду іноземців до країни. Українці й надалі в‘їжджатимуть до Хорватії відповідно до теперішніх умов”, — повідомив посол України в Хорватії Василь Кирилич у Twitter, – пише Суспільне.

Право на в’їзд до Хорватії мають лише такі категорії українців:

  • працівники медичних закладів, медичні дослідники та співробітники, спеціалісти з догляду за особами похилого віку та особи, яким необхідна термінова медична допомога;
  • перевізники товарів та інші представники транспортних служб;
  • особи, які прямують транзитом;
  • особи, які їдуть з туристичною метою або з інших робочих питань, або які мають інший економічний інтерес, але з документами, що підтверджують мету візиту;
  • особи, які їдуть з метою навчання, або мають інші невідкладні особисті обставини (хвороба, смерть родича).

Хорватія дозволила транзитний проїзд територією країни за наявності підтвердження, що наступна країна дозволить їхній в’їзд, та за умови, що проїзд Хорватією є найшвидшим маршрутом. Час транзиту повинен бути в межах 12 годин.

З 10 липня громадяни України можуть в’їхати до Хорватії без обов’язкової 14-денної самоізоляції, за умови пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, який зроблений не пізніше 48 годин, або з обов’язковою 14-денною самоізоляцією за відсутності ПЛР-тесту.

Що відомо

  • Міністерство закордонних справ оновило список країн, в які дозволено в’їжджати українцям. Наразі в’їзд з обмеженнями і без дозволили 42 країни.
  • ЄС затвердив перелік “безпечних” країн. України в списку немає

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*