Харчування взимку: які продукти найкраще зігрівають в холодну погоду

19.01.2020 / Новини

У холодну пору року наш організм, щоб себе обігріти, витрачає занадто багато енергії. Щоб компенсувати її недолік, ми починаємо їсти більше солодощів і жирної їжі, але тепліше чомусь не стає. Що ж потрібно їсти, щоб не мерзнуть в холоди ?

Особливо взимку мерзнуть жінки, і зовсім не через комплекції або ваги. Виявляється, це через меншу кількість гемоглобіну в організмі. У жінок кров спочатку насичує внутрішні органи, а вже потім зовнішні. Тому руки і ноги у жінок мерзнуть частіше, ніж у чоловіків. Що ж робити? Крім одягу і взуття, є ще один фактор, який нас зігріває – їжа, – пише Сьогодні.

Лікарі кажуть, що солодощі роблять нас більш сприйнятливим до інфекцій. А дієтологи застерігають: саме через надмірне вживання солодкого і іншої шкідливої їжі ви не тільки ще більше замерзнете, а й отримаєте в “подарунок” ще кілька зайвих кіло.

Щоб поїсти, зігрітися і не погладшати, експерти радять корисні зігріваючі продукти. Капуста, помідори і м’ясо – всі ці продукти не тільки гріють, але і прекрасно між собою поєднуються. Картопля містить велику кількість калію, який покращує роботу кровоносної системи, що перешкоджає замерзанню ніг і рук.

Спеції допоможуть зігрітися

Спеції допоможуть зігрітися

Відомими продуктами, які сприяють зігріву, є спеції і прянощі. У них містяться речовини, які подразнюють харчові рецептори і активно стимулюють кровообіг.

А ще в холоди організм краще засвоює їжу, що пройшла теплову обробку. Тому в меню обов’язково повинна бути гаряча їжа: супи, тушковане м’ясо і овочі. І не забувайте про зігріваючі напої: теплий чай або кава допоможуть швидко зігрітися .

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*