Керівницю одного з відділів Головного управління Нацполіції Волині підозрюють в шахрайстві

02.09.2020 / Новини

Керівницю одного з відділів Волинської поліції підозрюють у шахрайстві.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідчі теритріального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступниці начальника одного з відділів ГУ Нацполіції у Волинській області.

За даними слідства, слідчий Луцького ВП ГУ Нацполіції у Волинській області під час проведення огляду місця події вилучив автомобіль марки Volkswagen Bora, на який згодом було накладено арешт.

У лютому 2020 року посадовиця, перебуваючи в Луцьку, зустрілася з потерпілим з питань проведення слідства по його справі. З’ясувавши, що громадянин хоче повернути автомобіль та документи, правоохоронниця переконала його про можливість “вирішення” питання шляхом нібито надання слідчому 1500 доларів США за повернення авто, з яких 300 доларів США – адвокату за нібито оформлення документів.

Повідомивши потерпілому неправдиву інформацію про спілкування зі слідчим, працівниця поліції одержала 500 доларів США як першу частину неправомірної вигоди нібито для слідчого.

Згодом, 27 квітня 2020 року, вона одержала другу частину грошей – 700 доларів США, не маючи наміру передавати їх слідчому, який розслідував провадження.

Таким чином, посадовиця підозрюється у підбурюванні до закінченого замаху на надання третій особі – службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення останньою – службовою особою, яка займає відповідальне становище, в інтересах того, хто надає таку вигоду, дії з використанням наданої їй службового становища та у шахрайстві (ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України, ч. 1 ст. 190 КК України).

Санкції статей караються позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*