Кардіолог пояснила, чому варто пити каву, особливо — жінкам

06.10.2019 / Новини

Кава – повна протиріч. Хтось вважає її справжнім наркотиком, хтось захищає «гідність» напою, а хтось просто випиває десятки чашок в день, поки рідні попереджають його про сердечні хвороби.

У передсвяткові дні калуський кардіолог Надія Рогів поділитись користю кави та інформацією, чому, можливо, вам таки варто її пити, інформують “Вікна”.

Дослідження, проведені в Гарвардському університеті, засвідчили, що 1-3 чашки кави в день — це навіть корисно для здоров’я, тому що така доза значно знижує ризик захворювання на діабет. Споживання кави на 80% знижує ризик захворювання на хворобу Паркінсона і на 25% — ймовірність захворювання на рак товстого кишківника. Жінки, які п’ють по чотири і більше чашок кави в день, на 40% зменшують свої шанси захворіти на рак грудей.

Чашка кави містить понад тисячу різних антиоксидантів. Вони важливі для здоров’я, оскільки знижують запалення суглобів і виводять з організму токсини, які в тому числі викликають рак. А ще антиоксиданти нейтралізують вільні радикали, які призводять до набору ваги. Чим більше антиоксидантів ти вживаєш, тим краще відчуваєш себе і виглядаєш, запевняє кардіолог.

У жінок споживання кави може зменшувати ризик розвитку депресії. Зокрема, 20-відсоткове зниження депресивних відчуттів спостерігалося у тих, хто випивав по чотири і більше чашок кави з кофеїном.

The New York Times повідомляє, що багато спортсменів випивають перед тренуванням чашку кави, щоб поліпшити свої результати. Науковці пояснюють, що кофеїн збільшує кількість жирних кислот в крові. Ці речовини використовуються м’язами як паливо, що економить резерви вуглеводів в організмі і допомагає протриматися довше.

Виявлено також, що кофеїн підвищує уважність і допомагає краще справлятися з тестами.

“Регулярне вживання кави також може допомогти подолати емоційні проблеми і поліпшити когнітивні здібності. Дослідження показують, що кава покращує розумові можливості та навички до вирішення проблем.

Кофеїн поліпшує функції мозку: скорочує час реакції, збільшує увагу, логічне мислення та пильність, допомагає підбадьоритися, робить мозок більш продуктивним.

Ну, а тепер вам вирішувати — пити каву чи ні” – , зауважує Надія Рогів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*