Карантин в Україні можуть продовжити до січня

13.10.2020 / Новини

В Україні епідситуація неспокійна, спостерігається зростання кількості випадків захворювання на коронавірус і госпіталізації до лікарень.

Це є загрозливою ситуацію, що спонукає переглядати протиепідемічні заходи, заявив в ефірі Громадського радіо головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає УНІАН.

«Що ми можемо вважати вже майже рішенням: була Національна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де ми виступали з міністром освіти Сергієм Шкарлетом і 641 постановою встановлено карантин і запропоновано змістити канікули для навчальних закладів з 15 по 30 жовтня.

Після 30 жовтня будемо далі дивитись, що робити з шкільною освітою. Також запропоновано буде вищим навчальним закладам перейти на дистанційну роботу з 15 жовтня по 15 листопада з рекомендованим виїздом студентів з гуртожитків, окрім сиріт, а також позбавлених батьківської опіки людям, дітям, які приїхали з окупованих територій Донбасу та Криму», – розповів Ляшко.

Також головний санлікар зазначив, що у вівторок, 13 жовтня, на засіданні уряду буде ініційовано продовження карантину до 31 грудня 2020 року.

«Також обмежать діяльність закладів громадського харчування до 22 години, ми пропонуємо це зробити», – додав Ляшко.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*