Кабмін визнав російські паспорти жителів Донбасу незаконними

08.05.2019 / Новини

Кабінет міністрів України визнав незаконними і недійсними паспорти, які видає Російська Федерація громадянам України на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Міністр України у справах ветеранів Ірина Фріз у себе на Facebook-сторінці написала, що акція Росії проти України порушує принципи та норми міжнародного права та несе пряму загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності нашої держави.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш під час брифінгу пояснив, що у постанові уряду вказані конкретні пункти видачі паспортів в Ростовській області РФ і дати початку оформлення, повідомляє кореспондентка 24 каналу.  Йдеться про два російських населених пункти: село Покровське і Новошахтинськ Ростовської області.

Починаючи з цих дат, всі документи, видані цими органами будуть вважатися недійсними,– зазначив Черниш.

Він додав, що російські паспорти визначатимуть за назвою органу, який їх видає, і за номером. Крім того, Україна рекомендуватиме застосувати іншим країнам такий самий механізм визначення незаконних паспортів.

Вадим Черниш наголосив, що у зв’язку з видачею російських паспортів уряд готує перелік високопоставлених російських чиновників, проти яких будуть застосовані санкції.

Ми знаємо зараз перелік осіб, які безпосередньо залучені до незаконних дій з видачі паспортів українським громадянам,– додав Черниш.

Міністр України у справах ветеранів Ірина Фріз також додала, що громадяни України, що проживають в окремих районах Донецької та Луганської областей і які отримали паспорти Російської Федерації, не зможуть отримати соціальні виплати та пенсії.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*