Кабмін виділив додатково мільярд гривень на первинну медицину

13.06.2019 / Новини

Кабінет міністрів України перерозподілив додатково мільярд для медзакладів, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні уряду 12 червня 2019 року, – передає VEZНA.

Додаткові кошти направленні на оплату послуг первинної медичної допомоги. Своєю чергою в Міністерстві охорони здоров’я звітують, що медична реформа розвивається і кількість пацієнтів, які підписали декларації з лікарями, збільшується.

На середину червня укладено більше 27,8 млн декларацій, що складає 65% від загальної кількості населення.

“Під час формування бюджету на первинну ланку на 2019 рік прогнозувалося, що така кількість декларацій буде на кінець року. Аби підтримати такий високий темп трансформації на первинці та закріпити ті позитивні зміни, які вже відчули лікарі та пацієнти, виникла потреба в перерозподілі коштів”, – говорить заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

Нагадаємо, як повідомляли, у 2019 році буде реалізовано пілотний проект реформи екстреної медицини у 5 областях України та місті Київ. Окрім того, планують впровадити центральну електронну систему, щоб робота диспетчерських служб була більш ефективною. Далі будуть розповсюджувати зміни на всю Україну.

Також цього року запрацює програма “Безкоштовна діагностика”. За направленням свого лікаря можна буде безоплатно отримати діагностичні та лікувальні послуги. Серед них: різноманітні аналізи, мамографія, 5 видів рентгену, ехокардіографія, ЕКГ, 6 видів УЗД.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*