Кабмін вніс до Ради три закони про видобуток бурштину

08.10.2019 / Новини

На даний момент тексти законопроектів на сайті ВР ще не з’явилися

Кабінет міністрів України у вівторок, 8 жовтня, вніс до Верховної ради три законопроекти про видобуток бурштину. Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

На даний момент тексти проектів ще не опубліковані на сайті ВР передає РБК-Україна.

Кабмін вніс до Ради три закони про видобуток бурштину

Останній етап проходження документів – передані на розгляд керівництву.

Зокрема, на сайті парламенту зареєстровані наступні проекти законів: №2240 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання видобутку бурштину”, №2241 “Про внесення зміни до статті 252 Податкового кодексу України щодо впорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину”, №2242 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо розподілу рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину”.

Нагадаємо, Кабінет міністрів у ході свого засідання 29 вересня схвалив пакет законопроектів про видобуток бурштину. У повідомленні уряду зазначалося, що зміни передбачають, зокрема, скасування процедур додаткового узгодження дозволів на користування надрами з боку відповідних обласних рад, продаж дозволів через відкриті електронні аукціони та інше.

Нагадаємо, в Раді створили робочу для законодавчого врегулювання питань видобутку бурштину.

Додамо також, раніше глава держави Володимир Зеленський зареєстрував у Раді законопроект №2059 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за незаконний видобуток бурштину або переміщення його через митний кордон України”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*