Кабмін сподівається “відсіяти” 10% одержувачів субсидій

12.10.2017 / Новини

Уряд очікує, що кількість субсідіантов цьому році може зменшитися на 10% через зростання реальних доходів населення.

Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, повідомляє “Укрінформ”.

За його словами, в уряді очікують зменшення кількості субсідіантів на 10%. “10% – це поки прогноз, реальна цифра буде зрозуміла за результатами опалювального періоду”, – заявив Музиченко.

“Якщо говорити про ті показники, на які ми розраховуємо протягом поточного опалювального періоду, то ми побачимо відмінності від попередніх двох, що стосуються надання субсидій. У минулі періоди ми чітко розуміли, що доходи населення зменшилися, при цьому відбулося різке шокове підвищення цін”, – сказав Музиченко.

За його словами, в минулі періоди очікувалося зростання числа одержувачів субсидій, наприклад, під час опалювального періоду 2016/17 років кількість одержувачів досягло 6,7- 7,5 млн сімей.

“У цьому опалювальному сезоні ми маємо кардинально іншу ситуацію, коли ціни залишаються незмінними, а реальні доходи населення зростають. Факторами цього є збільшення мінімальної заробітної плати. Реальне зростання доходів населення становить 35%”, – сказав Музиченко.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*