Кабмін розробить проект, що дозволить блокувати будь-який сайт

18.02.2017 / Новини

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів розробити законопроекти, які передбачатимуть блокування інформаційного ресурсу операторами і провайдерами телекомунікацій за рішенням суду та які зобов’яжуть провайдерів зберігати дані користувачів до трьох років.

Про це йдеться в указі Президента №32 від 13 лютого про введення в дію рішення РНБО “Про погрози кібербезпеки держави та негайні заходи щодо їх нейтралізації” від 29 грудня 2016 року,-  пишуть Українські Новини.

Також у зазначеному рішенні РНБО містяться 2 секретних пункти.

Окрім того, Президент доручив Кабінету Міністрів розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроект, який буде передбачати наділення правоохоронних органів повноваженнями вносити обов’язкові до виконання приписи юридичним та фізичним особам про фіксування і зберігання комп’ютерних даних, необхідних для розкриття злочинів.

Про це йдеться в указі Президента №32/2017 про введення в дію рішення РНБО “Про погрози кібербезпеки держави та негайні заходи щодо їх нейтралізації” від 29 грудня 2016 року, передають Українські Новини.

“… надання правоохоронним органам повноважень щодо внесення обов’язкових до виконання приписів власникам комп’ютерних даних (операторам та провайдерам телекомунікацій, іншим юридичним і фізичним особам) про термінове фіксування і зберігання комп’ютерних даних, необхідних для розкриття злочину, на термін до 90 днів з можливістю продовження цього терміну до 3 років, а також нормалізації порядку внесення зазначених приписів”, – йдеться в указі.

Згідно з указом, Порошенко також доручив Кабміну розробити законопроект про надання операторами і провайдерами телекомунікацій на вимогу правоохоронних органів інформації, необхідної для ідентифікації послуг і маршруту, яким була передана інформація.

Також Президент доручив уряду впровадити дієвий механізм використання у кримінальному процесі доказів у електронній формі, які були зібрані в процесі здійснення оперативно-розшукової діяльності.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*