Кабмін обмежив перелік підстав для огляду товарів на митницях

30.05.2016 / Новини

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 25 травня ухвалив постанову, що обмежує перелік підстав для огляду товарів на митницях, дає змогу скасувати так званих «податкових білочок», які здійснюють тиск на експортерів горіхів і сільськогосподарської продукції.

Про це інформує  УНІАН.

Представляючи проект постанови, віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів зазначив, що уряд проаналізував весь ланцюжок експорту горіхів з України і з’ясувалося, що проблема з експортом стосується не тільки горіхів, а й цілої низки сільськогосподарської продукції, яка вирощується населенням.

Читайте також: Гройсман розповів як боротиметься з контрабандою на митниці

«Прийняття постанови дасть змогу уникнути недостатньо обгрунтованих рішень про проведення огляду товарів і транспортних засобів, що запобіжить несумлінному ставленню до вітчизняних експортерів і сприятиме зростанню експорту», – сказав Кубів.

Своєю чергою прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що “горіхова мафія” закріпилася за допомогою державних інститутів.

“Те, що ми зараз почули про горіхи – це чистий рекет. Він проник з допомогою державних інститутів. Я вважаю, що навіть таке явище неприпустиме в будь-якому нормальному, цивілізованому суспільстві.  Я вважаю, що їх усіх треба відправити назад у минуле. Всі правоохоронні органи будуть чітко під контролем, і ми будемо моніторити виконання цієї постанови”, – сказав Гройсман.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*