Кабмін додатково скерував 1 млрд гривень для закладів первинної меддопомоги

25.07.2019 / Новини

Уряд перерозподілив 1 млрд грн на оплату послуг у медзакладах, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри. Відповідну постанову ухвалили на засіданні Уряду 24 липня 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба МОН.

Потреба у додатковому фінансуванні на гарантовану оплату послуг виникла через велику кількість медичних декларацій.

Нагадаємо, комунальні заклади первинної допомоги фінансуються за принципом “гроші йдуть за пацієнтом”. Тобто вони отримують кошти за послуги, які надають. Дохід залежить від обсягу роботи.

Як інформує МОН, в ефективних меддзакладах, які долучилися до трансформації, зарплати медичних працівників зросли в 2-4 рази. Національна служба здоров’я України (НСЗУ) з початку року виплатила закладам первинної допомоги більше 9,6 млрд грн за договором.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо проектування закладів охорони здоров’я.

Зокрема, пропонує привести у відповідність застарілі норми ДБН, щоб всі нові та реконструйовані лікарні, клініки та поліклініки, медамбулаторії, лабораторії та інші медичні заклади мали обов’язковий безперешкодний доступ для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*